Jerry van der Made wint ranking 3

Zaterdag 16 maart was in cafĂ© Hof van Holland het derde rankingtoernooi van 2013 georganiseerd door DC Good Lookin’. Het toernooi was gezellig druk met 42 deelnemers, onder wie wederom een aantal nieuwe gezichten en vele oude bekenden.

Nadat ieder de drie voorrondepartijen gespeeld had stroomden de beste 32 door naar de knock-out fase. Hier waren al vanaf de eerste ronde mooie wedstrijden te zien. De halve finales werden uiteindelijk gespeeld door: Jerry van der Made uit Made, Jeffrey van Strien en Guido Hermes uit Breda en John Genet uit Wagenberg. De eerste halve eindstrijd was tussen Jeffrey en John. Qua punten was het een gelijk opgaande strijd, maar Jeffrey gooide de dubbels beter en boog daarmee een 0-1 achterstand om in een 4-1 zege. Jerry en Guido’s wedstrijd was een kraker op hoog niveau. De eerste twee legs werden gedeeld, waarna Jerry een tussensprintje inzette en met onder meer drie 180’s tot een 3-1 voorsprong kwam. Guido counterde vervolgens en maakte 3-3. In de laatste leg was Jerry net iets beter en verzekerde zich van een plaats in de finale tegen Jeffrey.
De wedstrijd om plaats drie was spannend tussen Guido en John, Guido zegevierde met 4-3 en eiste in een goede laatste leg de derde plaats op. De finale was minder spannend dan de partij om plaats drie. Jerry was een maatje te groot voor Jeffrey en met onder andere nogmaals tweemal een 180-score wist de Madenaar met een 5-1 zege het toernooi te winnen en de 12 punten voor de ranking bij te schrijven op zijn conto.

De hoogste finish van de avond was 123 van Guido Hermes. Er werden een 13-tal 180-scores gegooid gedurende het toernooi. Voor meer informatie en de tussenstand zie de pagina van de ranking
Alle deelnemers bedankt voor het gezellige toernooi!

Het bestuur