Stephan Boterbloem wint ranking 4

Zaterdag 20 april was in Café de Tijd in Made het vierde rankingtoernooi van DC Good Lookin in 2013. Er waren 25 darters aanwezig om er een gezellige en sportieve avond van te maken.

Nadat iedere darter vier voorronde partijen gespeeld had stroomde alle deelnemers verder naar de knock-out fase. Tinus Roeven behaalde als enige de maximale score van 10 punten in voorronde op de voet gevolgd door Jan van de Klundert met 9½. In de knock-out waren al vanaf de eerste ronde mooie partijen te zien. De halve finales werden uiteindelijk door Tinus Roeven uit Made, Jan van de Klundert uit Prinsenbeek, Stephan Boterbloem uit Werkendam, en John Genet uit Wagenberg gespeeld.

De eerste halve finale was tussen Stephan en Jan. Het was een spannende pot en gelijk op tot bij een 2-2 tussenstand de laatste leg de beslissing moest gaan brengen. Stephan wist hierin de dubbel het eerst te raken, met 3-2 te winnen en zich te plaatsen voor de finale. De halve finale tussen Tinus en John was eveneens een spannende wedstrijd die in de vijfde en laatste leg beslist moest gaan worden. In deze wedstrijd was het Tinus die de finale haalde met een 3-2 zege. Tinus gooide in de derde leg een 160 finish, dit bleek uiteindelijk de hoogste van de avond.

De wedstrijd om de derde plaats was aanvankelijk niet spannend. John sprintte in de eerste twee legs met veel hoge scores naar een confortabele 2-0 voorsprong. Jan knokte zich echter helemaal terug en maakte een perfecte comeback. Met een 3-2 overwinning pakte Jan zijn beste resultaat van 2013. De finale tussen Tinus en Stephan was ook weer een mooie partij. De eerste vier legs in deze werden gelijk verdeeld, 2-2. Vanaf dat moment was het Stephan die de bovenliggende partij was en zijn derde rankingtoernooi van 2013 wist te winnen met een 4-2 zege op Tinus.

Alle deelnemers bedankt voor de gezellige avond, we zien jullie allemaal graag terug op 25 mei in café Hof van Holland, Nieuwstraat 1 in Made.

Bestuur DC Good Lookin’