1. GL3 – de Flights 2 (6-3)

16 september 2010

GL3 – De Flights 2

A: Jerry             A: Wesley van Meel
B: Erwin              B: Mario Buijs
C: John              C: Alex Beemt
D: Danny            D: André van Meel
E: Robby            E: Marja van Meel (kwam niet in actie)

Het was na vier maanden dan eindelijk zo ver, de competitie ging weer beginnen. GL3 startte tegen de promovendi uit de tweede divisie: de Flights 2 uit de Leur.

In de singles was het debutant Jerry die het spits af beet. Zowel Jerry als Wesley startten met spanning. Jerry kreeg dit het best onder controle. Hij maakte het duel af met een mooie 142 finish in de laatste leg om ook gelijk het eerste punt van GL3 op het bord te zettten.

De captain volgde als tweede, ook Erwin begon aarzelend aan de partij. Evenals Jerry wist ook Erwin zijn tegenstander in vier legs te verslaan het eerste GL3 koppel stond nog op de maximale score.

John kwam als derde aan de oche tegen de debutant van de Flights. Het was een gelijkopgande strijd, waarin John nooit zijn spek l kon vinden en ging met de leg slechter gooien. In de vijfde leg raakte Alex de benodigde triples en gooide uit voor John daar kans op had. De flights kwamen een punt terug.

Danny gooide alweer als laatste zijn single tegen André. Danny gooide een goede partij en had daarnaast een tegenstander die veel loose darts  had. Danny wint met duidelijke cijfers en gooide onderweg ook nog een goede 114 finish.

De koppels bleven natuurlijk staan en Jerry/Erwin startten dus. In de Eerste koppel ging het GL3 duo verder waar ze gebleven waren in de single.ook deze werd door de Gl3’ers (net als hun single) met 3-1 winnend afgelsoten.

Het Flights koppel bleef staan en John/Danny konden de prestatie van het eerste koppel niet evenaren. John en Danny die zaterdag j.l. nog samen om de rankingtitel streden moesten nu samen het vijfde GL3 punt zien binnen te halen. Danny raakte de scores nog wel, bij John ging het steeds minder en minder. Er werd na een 1-0 achstand nog wel gelijkgemaakt, hierna maakte de Flights de klus af.

John wisselde in de derde koppel voor Robby en Robby en Danny winnen de minst verdiende partij ootit naar eigen zeggen. De koppel werd met 3-0 gewonnen (het had net zo goed 0-3 kunnen zijn). Hoe dan ook de winst was binnen en nu waren Erwin en Jerry weer voor de laatste koppelpartij.

In deze laatste koppel wist ook Erwin niet zijn ritme te vinden, na een gelijke stand na vier legs was het het GL3 koppel dat in de laatste toch aan het langste eind trok. De overwinning begon nu vorm te krijgen en kon nog bekroond worden met de bierronde.

De bierronde werd door de Flights goed begonnen, in het begin ging het nog wel gelijk op, in de tweede helft waren het toch de Flights die met enkele goede 100+ scores op rij het gat maakten. Op het finishen was , net als in de eerdere partijen, niets aan te merken. De Flights wonnen dan ook de bierronde verdiend. 6-3 was de eindstand.

Een uitslag om als GL3 tevreden op terug te kunnen kijken. Er werd door de liefhebbers nog nagedart en door het snelle finishen gedurende de hele partij was de wedstrijd binnen twee uur afgelopen, genoeg tijd om nog een biertje te pakken in de Tijd en een beetje na te beschouwen en een vooruitblik op de komende wedstrijd in de Schoen in Oosterhout komende dinsdag. De eerstvolgende thuiswedstrijd is tegen de Fiserman Friends op 30 september in Café de Tijd. de tussenstand in Divisie 1B van de WBDF is te zien bij onderstaande link: Stand Divisie 1B

John