10. GL3 – Boeimeer (6-3)

17 november 2011

GL3 – DV Boeimeer

 

A: Robby                                Lorenzo Boudewijns
B: Erwin                                Jean Paul van Oosterom
C: Danny                                Peter Otto
D: John                                Mark van den Muijsenberg
E: Jerry

GL3 was weer een keer compleet en met vijf man kon er tegen DV Boeimeer (DVB) gegooid worden. Het was Jerry’s beurt om reserve te staan en zo startten Robby, Erwin, Danny en John tegen de vier vasten van DVB.

Robby had geen goede start maar Lorenzo speelde voor sinterklaas in leg één. Robby pakte het cadeautje uit en kwam op voorsprong. Lorenzo en Robby maken er verder een spannende pot van die op een laatste leg uitdraait. In leg vijf gooit Robby net de scores niet en Lorenzo profiteert.
Erwin en JP spelen ook een goede gelijkopgaande partij. Deze is van goed niveau, in de eerste vier legs worden de punten verdeeld. In de laatste leg trekt Erwin de lijn voort en komt op een goede voorsprong. Bij het finishen verzaakt hij niet en de captain maakt weer gelijk.
Danny is de derde en hij laat zien wat hij kan. het is van twee kanten een goede singlepartij. Danny is alleen veel effectiever op de dubbels en dat beslist de partij. Danny brengt GL3 op 2-1.
John is ook deze keer weer sluitend werper en trekt de lijn van Danny door. Na de 1-1 heeft Mark geen antwoord meer op John die het derde punt van GL3 binnenhaalt.

Voor de koppels word niet gewisseld bij GL3 als DVB. Jerry valt in in koppel vier voor Robby.
Robby en Erwin spelen een wisselvallige eerste koppelpartij. Mooie 100+’en worden afgewisseld met vervelende afzwaaiers. Na de 1-1 pakt DVB het initiatief en komen weer een puntje terug. 3-2 voor.
Danny en John spelen een sterke koppel en met goede scores komen ze op een mooie voorsprong. De dubbels worden goed gegooid en dat is en blijft bij DVB het probleem. Na de 1-1 maakt het GL3-koppel het vakkundig af.
In de derde koppel gaan Danny en John rustig verder. Het tweede koppel van DVB kan hierop het antwoord niet geven. De dubbels blijven het probleem bij de Bredanaars. Danny en John winnen met 3-0. 5-2 voor.
Erwin en Jerry spelen erg goed. Jerry heeft een goede invalbeurt. Met goede 100+ scores blijft GL3 in de race. Het blijft een spannende wedstrijd doordat het DVB koppel nu goed staat te finishen. Jerry’s goede invalbeurt duurt tot het eind en hij gooit dan ook de laatste dubbel.

De bierronde is niet goed van GL3 zijde. Boeimeer loopt hard weg en die voorsprong word uitgebouwd. Aan het eind staat er voor GL3 nog ruim 200 punten op het bord, terwijl Boeimeer al pijlen op de dubbel gemist heeft.

Tot slot is er natuurlijk nog een gezellig biertje gedronken met de mannen van Boeimeer.

Volgende week staat de uitwedstrijd met  2 Fast 4 You op het programma. 2F4Y is de huidige nummer twee van de ranglijst. Een moeilijk wedstrijdje in het vooruitzicht dus.

 

Statistieken (competitie en beker)

competitie: 42 punten (4.2 gemiddeld), laatste 16 beker.
Jerry 7/10; John 7/10; Danny 6/10; Erwin 4/9; Robby 2/9
26 singles; 18 koppels en acht bierrondes