11 2Fast 4You – GL3 (9-0)

23 november 2011

2 Fast 4 You – GL3

A: Jimmy van Schie                             Jerry
B: Ruzdija Hopic                                  Danny
C: Jeffrey Martens                              Robby
D: Ed van Wijk                                   Erwin
E: Rodrigo van Hoeckel                       John

Op een mistige woensdag was het de beurt aan GL3 om op bezoek te gaan in Oranjestad bij de runners up van het afgelopen seizoen en tevens de huidige nummers twee, 2 Fast 4 You. Op voorhand een pittige tegenstander die tegen de meeste ploegen veel punten scoren. John was aan de beurt om reserve te staan en de andere vier spelers werden naturlijk weer geloot
Jerry mocht starten en startte goed, in de eerste leg wist hij het alleen niet af te maken. Jimmy mocht terug komen en maakte geen fout. Jerry pakt nog de derde leg, maar kan er geen perfecte comeback van maken. 3-1.
Danny gooide tegen Ruzdija een redelijke wedstrijd, maar veel te wisselvallig om tegen de super-steady Ruzdija een kans te maken Danny verliest deze pot zonder ergens aanspraak op te maken met 3-0.
Robby heeft aan Jeffrey wederom een sterke tegenstander. Jeffrey laat Robby niet veel mogelijkheden. In de tweede leg krijgt Robby een kans op een 127 finish, maar mist bull. In de derde en laatste leg is het Jeffrey die definitief de trekker overhaalt. Ook 3-0.
De captain zit momenteel in een wat mindere fase en daar was deze partij ook weer een voorbeeld van. Scorend is het best verzorgd, maar finishes gooien is een zware opgave. Ed is een goede tegenstander en die gooit zowel goede scores als finishes. Ook Erwin verliest zijn single met 3-0.
0-4 uit de singles, een tussenstand die het vervolg

Jerry zet zijn goede spel verder en Danny kan daar redelijk mee mee. Het eerste 2 fast koppel is echter ruim te sterk voor de GL3’ers. Na een snelle eerste leg is het in de tweede leg spannender, maar dat kleine kansje word niet benut. In de derde leg is het eenrichtingsverkeer. Jerry bijft scores gooien, maar dat mag niet baten. 3-0
Voor de tweede koppel wisselt Danny voor John. Jerry gaat verder waar hij gebleven was en de scores blijven verzorgd. John kan één leg, de derde meedoen en deze word dan ook gewonnen. De vierde is 2 fast weer een maatje te groot. 3-1 verlies.
Erwin en Robby zijn in de eerste koppel behoorlijk kansloos en het tweede 2 fast koppel is nog even goed als in hun eerste koppel. Ook dit punt weer zonder bedreiging naar 2 fast.
In de laatste koppel is het bij Robby en Erwin wisselvallig. Dit had een mooie comeback op kunnen leveren maar in de vierde leg word de dubbel niet gevonden en dat is ook in deze partij beslissend.

De bierronde is behoorlijk goed en van 2 fast beneden niveau. Dit wil zeggen dat het redelijk gelijk opging. In de laatste beurt weet Erwin niet uit te gooien en dat doet Ed wel. Ook het negende punt naar 2 fast 4 you

Het ging vanavond een beetje 2 fast. Het verschil in effectiviteit en ervaring was goed te zien. Na de wedstrijd werd er nog een biertje gepakt met de tegenstander en weer huiswaarts gekeerd. Volgende keer gaan we voor de 8-1!
Donderdag komen the Flights op bezoek in de Tijd. Dat zal tevens de eerste van vele parallelle wedstrijden van GL3 en GL7 zijn.

 

Statistieken (competitie en beker)

competitie: 41 punten (3,7 gemiddeld), laatste 16 beker.
John 7/10; Jerry 7/11; Danny 6/11; Erwin 4/10; Robby 2/10
26 singles; 18 koppels en acht bierrondes

 

John