11. Catch ‘m All – GL3 (6-3)

10 december 2010

Catch ‘m All – GL3

 

A: Jerry        A: Pieter de Waard
B: Robby       B: Paul Rolle
C: Jeroen      C: Frens Hoornick
D: Erwin        D: Kim Schalk
E: John         E: Rick de Ligt

Zonder Danny, maar met Jeroen werd er deze vrijdag naar de Ganzerik afgereisd. Met al vier achtereenvolgende overwinningen op zak zit het met het gevoel wel goed. Catch ‘m All (CMA) is geen te onderschatten ploeg. Dat bleek ook maar weer uit de 6-3 nederlaag die GL3 leed in de laatste competitiewedstrijd van het afgelopen seizoen. Het was Johns beurt als reserve.

Jerry startte tegen Pieter. Een partij van goed niveau, de scores werden goed gevonden. Het zure verliespunt van afgelopen week werd hier uit het geheugen gewist. Met 3-0 was Jerry te sterk voor Pieter. 1-0 voor.

Robby ging in zijn partij proberen de geode lijn van vorige keer voort te zetten. In de eerste leg wist Rob nog de leg te pakken nadat Paul veel dubbels miste. In de volgende legs was dat er niet meer bij en maakte Paul het vakkundig af. 1-3, weer gelijk 1-1

Jeroen ging zijn eerste single van het seizoen gooien. Jeroens spel was goed gezien zijn eerste ‘basisplaats’ wat vooral goed liep waren de finishes. Na een 1-0 voorsprong en 2-2 gelijk gemaakt te hebben was het in de vijfde leg Frens die een tandje bij schakelde en er met de overwinning van door ging. 2-1 achter

De captain mocht proberen voor te gaan zorgen dat de singles met een gelijke tussenstand afgesloten gingen worden. Met Erwins vorm was niets mis deze avond. De ene na de andere 100+ score kon genoteerd worden. Kim gooide zeker niet slecht, maar tippen aan Erwins scores en finishen. Erwin produceerde een whitewash. De tussenstand 2-2 na de singles.

In de koppels werd er door Jerry en Robby gestart. Het eerste GL3 koppel maakte er een goede partij met vele hoge scores van. Het CMA koppel had geen antwoord en werden door Jerry en Robby met 3-0 verslagen. 3-2 voor.

Robby wisselde voor John en die ging met Jerry proberen ook het andere koppel te verslaan. John maakte een goede invalbeurt en Jerry verslapte geen moment. Het tweede CMA koppel had meer antwoord in de vorm van één leg maar ook deze partij ging gewonnen. 4-2 voor.

Jeroen en Erwin mochten nu dit goede voorbeeld volgen. In de eerste koppel was het gelijk opgaand. Het waren de CMA’ers die beter stonden te finishen. Door deze goede dubbels werd de uitslag niet representatief voor de wedstrijd 0-3. 4-3 voor.

In de laatste koppel liep ook het finishen goed, met de goede scores van zojuist. In deze koppel was het Jeroen die in zijn eerste hele avond gelijk een mooie 100 finish liet noteren. 3-1 voor GL3, het vijfde punt was binnen. 5-3. Nu alleen de bierronde nog. Altijd belangrijk.

 

In de bierronde was GL3 een maatje te groot voor CMA. Slechts in de eerste beurt werd een score onder 60 genoteerd. Voor GL3 begrippen een goede prestatie. Het biertje werd door Jeroen veilig gesteld. Al zijn tweede bierronde finish in drie optredens. Een puike prestatie.

 

Na de bierronde werd er nog even nagepraat met de tegenstanders. Waarna er nog een tijd aan de bar gezeten werd, het bier vloeide goed. Zo’n drie uur na de wedstrijd werd dan toch de weg huiswaards weer gekozen. Op naar de afsluiter van de eerste seizoenshelft tegen GL5 in de tijd donderdag a.s. Hiervoor is een nog een afspraak: de clubkampioenschappen van Good Lookin’ zaterdag (vandaag) in het Hof van Holland in Made.

 

Statistieken:

67 punten  (6.1 gem)– 29 gewonnen singles – 30 koppels en acht bierrondes

Danny 7/9; Jerry 7/9; John 6/8; Erwin 6/9; Robby 1/8; Jeroen 0/1

 

John