12. De Mayse Derby (7-2)

11 december 2010

Zaterdag j.l. vonden de clubkampioenschappen plaats. Na de poules werden er in een k.o. de kampioen beslist. De verliezers van de eerste ronden hadden nog een tweede kans op een ereplaats in de ‘verliezersronde’ in deze verliezersronde belandde Jerry, Jerry gooide goed en wist deze zelfs te winnen. In de ‘winnaarsronde’ wist John de derde plaats te behalen door van Tinus Roeven (Daltons) te winnen in de laatste leg. John gooide tevens de hoogste finishes van de avond. 160 en 153. Erwin werd uitgeschakeld in de kwartfinales en Robby in de tweede ronde van de verliezersronde. Jos van Meer (Daltons) prolongeerde zijn titel door met Hans Aarts (Madboys) af te rekenen in de finale.

 

16 december 2010

GL3 – Good Lookin’ 5

A: Jerry                 Harry van Bilzen
B: Robby              Ronny Renne
C: John                 Esmeralda Kerstens
D: Danny              Alex van der Ven
E: Erwin

 

Jerry beet ook deze maal het spits af tegen de clubgenoten van GL5, hij lootte tegen een erg goede bekende Harry. Harry begon furieus, 2x 140 score, hierop had Jerry geen pasklaar antwoord. In de tweede leg was het Jerry die zijn dubbel niet wist te gooien. Hier profiteerde Harry van. In de laatste leg was het Harry weer die zijn spel uit de eerste leg tevoorschijn haalde. Jerry zette ‘m nog wel op een dubbel met 180, dat was geen probleem voor Harry die 102 finishte. 1-0 voor GL5

Robby en Ronny speelden de twwede pot. Deze wedstrijd stond vooral in het teken van veel gemiste darts op dubbels. Vier legs werd de partij beslist in het voordeel van Ronny die beter stond te finishen dan Robby. 2-0 voor GL5

In de derde pot was he t John v. Esmeralda. John startte goed en met enkel scores 80+ stond er zo een finish op het bord. De dubbel werd ook nog eens lekker snel gevonden en daarmee kwam liet John Esmeralda kansloos. Eerste  punt op het bord voor GL3 in de Mayse derby.2-1

Danny en Alex sloten het bal. In de laatste single werd er door Danny goed gegooid en door Alex wisselvallig. Danny gooide als John erg goed op de scores. Ook de dubbels werden goed gevonden. In drie legs werd Alex verslagen door Danny. Het was weer gelijk.

In de eerste koppel (zonder positiewissels) herpakten Jerry en Robby zich. In een goede koppel werden de GL5’ers in vier legs verslagen. GL3 stond voor in de derby. 3-2.

In de John/Danny koppels was de eerste wat stroef, maar werd er in de eerste tegen Harry en Ronny in de vijfde leg geen fout gemaakt en met een snelle, goede leg (met een telfoutje) toch de buit binnengehaald. 4-2 voor.

In de tweede koppel tegen Esmeralda en Alex werd er beter/constanter gegooid. Er werd een leg afgestaan waarin GL5 de betere was. Dit stond niet voor de rest van de partij. In de andere drie legs werd geen fout gemaakt.  3-1 en de overwinning van de avond.

Robby en Erwin (voor Jerry) koppelden verder. In deze koppel was hethet GL3 koppel dat de bovenliggende partij was. Het was mogelijk om ook de vierde koppel te pakken. een nog niet eerder vertoonde prestatie dit seizoen. Van 0-2 inmiddels 6-2.

Nu de bierronde nog. In bierrondes zijn GL teams meestal nogal gespecialiseerd. Het was nu echter (wellicht door de druk hierdoor) een matige bierronde. Aan beide kanten werden goede en matige scores afgewisseld. Mr. Bierronde liet echter weer van zich spreken en gooide het zevende punt binnen.

 

Geheel in GL3 stijl was het nog niet laat nadat alles gegooid was. Er werd nog een pijltje gegooid door de liefhebbers van nadarten en een er is zelfs nog transfernieuws te melden in de winterstop: GL5 wordt voor de rest van het seizoen versterkt met Leon Middelburg, een lid van GL die nog zonder team zat.

Last but not least: Toon en Leon (voortaan tegenstander dus) bedankt voor het supporteren.

 

Alle lezers prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst.

 

Statistieken:

74 punten  (6.2 gem)– 31 gewonnen singles – 34 koppels en negen bierrondes

Danny 8/10; John 7/9; Jerry 7/10; Erwin 6/9; Robby 1/9; Jeroen 0/1