12. GL3 – The Flights 2 (7-2)

1 december 2011

GL3 – the flights 2

 

A: Erwin                                     Wesley van Meel
B: John                                       Mario Buijs
C: Jerry                                      Alex Beemd
D: Danny                                    André van Meel
E: Robby                                    Marja van Meel

GL3 was weer een keer compleet en met vijf man kon er tegen de Flights gegooid worden. Het was Robby’s beurt om reserve te staan en zo startten Jerry, Erwin, Danny en John tegen de vier vaste van the Flights.

Erwin had geen goede start maar Wesley speelde voor niet sinterklaas. Erwin speelt een goede partij en laat Wesley na de 1-1 zien hoe er gespeeld moet worden, Erwin heeft wat moeite met afmaken, maar krijgt de kans. In de vierde leg beloont Erwin zijn goede spel. GL3 op 1-0
John en Mario spelen geen goede gelijkopgaande partij. John gooit goede scores maar Mario niet. Na dat John de eerste leg wint laat hij Mario de tweede terug komen. In de volgende legs verbetert John het finishen iets en maakt 2-1 en 3-1. 2-0 voor GL3.
Jerry is de derde en hij laat zien wat hij kan. Het is van twee kanten een goede singlepartij. Alex is echter beter op dreef dan Jerry die veel loose darts gooit. Na 0-1 maakt Jerry nog 1-1 maar dat is niet genoeg voor de overwinning. Alex maakt in de derde en vierde leg duidelijk dat hij de betere is.
Danny is deze keer de sluitend werper en trekt de lijn van afgelopen week door. Ook deze keer staat hij goede te gooien en krijgt tegen André wel de kansen. Danny speelt niet voor sinterklaas en pakt steeds in de eerste beurt de dubbel, André heeft geen schijn van kans tegen een in-form Danny. 3-0 voor Danny, 3-1 voor GL3; GL7 inmiddels 2-2 uit de koppels. juist de twee mannen van 100%, Leon en Cees, verliezen daar hun single.

Voor de koppels word niet gewisseld bij GL3 en ook niet bij the Flights
Erin en john spelen een goede eerste koppelpartij. Mooie 100+’en worden afgewisseld met vervelende afzwaaiers. Na de 1-1 pakt GL het initiatief met mooie scores van beiden en komt GL3 weer een puntje verder voor. 4-1 voor.
Danny en Jerry spelen een sterke koppel en met goede scores komen ze op een mooie voorsprong. De dubbels worden goed gegooid, maar de Flights gooien de scores niet en dat is het probleem. Na de 1-1 maakt het GL3-koppel het vakkundig af. 5-1 voor.
In de derde koppel gaan Jerry en Danny rustig verder. Het tweede koppel van the flights kan hierop het antwoord iets beter geven dan het voorgaande. De dubbels blijven het probleem bij de Leurse Boys. Danny en Jerry winnen met 3-2 door een goede vijfde leg. 6-1 voor.
Erwin speelt goed en John niet zo. Hiermee wordt een vijfde leg afgedwongen tegen André en Alex. Met goede 100+ scores houdt Erwin GL3 in de race John verzaakt bij de scorende beurten en het finishen. Het blijft eniigzinds een spannende wedstrijd doordat het Flights koppel nu wel de finish raakt. 6-2 voor. GL7 heeft gelijk gemaakt met winst in de tweede koppelpartij en staan nu op 4-4. De topper in 3B zal worden beslist in de bierronde.
GL7 gooit een sterke bierronde. Met ruime voorsprong word de bierronde gewonnen door een goede finish van Niels.
De bierronde is goed van GL3 zijde. the Flights loopt Stroef en de voorsprong voor GL3 word uitgebouwd. Aan het eind staat er voor GL3 nog ruim 200 voorspong punten op het bord. Danny stelt met een tactsiche 26 zijn vierde bierronde uitworp van het jaar zeker (een meer dan Jerry, drie meer dan Erwin en John).

Tot slot is er natuurlijk nog een gezellig biertje gedronken met de mannen en dame van the Flights.

Volgende keer staat de uitwedstrijd met de Guust op het programma. Volgende week kan eerst nog de volgende ronde in de beker veilig gesteld worden. Dan word thuis gespeeld tegen NOPB.

 

Statistieken (competitie en beker)

 

competitie: 48 punten (4.0 gemiddeld), laatste 16 beker.
John 8/11; Jerry 8/12; Danny 7/12; Erwin 5/11; Robby 2/10
29 singles; 21 koppels en negen bierrondes

John