13. Catch ‘m All – GL3 (2-7)

18 december 2009

Good Lookin’ 3 – Catch ‘m All

Dertiende en laatste tegenstander waren Catch ‘m All (CMA) uit Breda. Een week na de mooie thuisoverwinning op de MMs gingen vier GL3’ers naar Breda op jacht naar punten.

A: Pieter de Waard A: Erwin
B: Frens Hoornick B: Robby
C: Hans Bul C: Danny
D: Rick de Ligt D: John

Singles

Peter-Erwin
De captain mocht beginnen. Zonder slecht te spelen kwam Erwin echter in no-time op 0-2 achter, werk aan de winkel dus… In de volgende legs zakte het niveau van de tegenstander iets en Erwin kwam echt in zijn spel. Zo werd het een comeback van jewelste waarin Erwin zegevierde met 3-2
1-0 voor GL3

Frens – Robby
Het volgende paar gooide ik een heel ander tempo maar niet minder goed. Ook hier werd het 2-0 voor CMA, Robby maakte er 2-2 van maar helaas wist hij in de vijfde geen triple meer te raken. Dit deed de tegenstander wel en Frens maakt gelijk voor CMA
2-2 Gelijk

Hans – Danny
Danny gooide bijzonder goed en miste geen pijl op een dubbel. Het is dan ook duidelijk dat hij Hans verpletterde met 3-0. Danny lijkt helemaal terug te zijn van zijn slechte seizoensstart. GL3 weer op voorsprong!
2-1 voor GL3

Rick – John
John en Rick waren de slotact van de singles. John bleek in navolging van Danny ook in vorm alleen John miste verschrikkelijk veel pijlen op de dubbels. Het werd nog wel 1-0 en 2-0 maar toen wist Rick toch te profiteren van het geschutter. In de vierde leg ‘herpakte’ John zich enigszins, na enkele beurten stond er een finish, en deze werd nog betrekkelijk snel uitgegooid. 3-1.
3-1 voor GL3

Koppels

Beide teams lieten de koppels AB, CD staan, dus het was eerst de beurt aan de gebroeders om de wedstrijd proberen binnen te hengelen voor GL3.

Pieter/Frens – Erwin/Robby

De eerste koppel was een spannende, het bleef gelijkopgaand tot het eind. Robby en Erwin bleken uiteindelijk het best nadat Erwin de vijfde leg en de wedstrijd binnenhaalde.
4-1 voor GL3

Hans/Rick – Erwin/Robby
Dit koppel had geen antwoord op het GL3 koppel dat nu helemaal op dreef was. Het werd snel 3-0. er zo werd de wedstrijd binnengehaald.
5-1 voor GL3

Hans/Rick – Danny/John
De beide singlepartijen waren geen voorbode op dit eerste koppel. De scores waren van beide GL3’ers goed, maar Danny hoefde geen dubbel te gooien. John gooide alles onder de 100 uit. Met wederom 3-0 werden Hans/Rick verslagen. Het beeld van de single was compleet gedraaid. Dit zag er goed uit voor het laatste koppel. 
6-1 voor GL3

Pieter/Frens – Danny/John
Dit koppel gaf meer weerstand dan het CD koppel van CMA. De dubbels liepen bij GL3 niet meer vanzelf. Mede hierdoor kwam er een 2-2 op het bord, in de vijfde leg was het het CMA koppel die de laatste dubbel het eerst raakten. CMA kwam een punt terug.

6-2 voor GL3

Bierronde

De bierronde werd door GL3 bijzonder goed begonnen, na de eerste 6 beurten stond een score van net onder de 400 punten op het bord. Toen er na 10 beurten voor Danny nog 161 punten op het bord stonden was een evenaring van het record van NOPB nog mogelijk. Het mocht niet zo zijn. Vier beurten later gooide Danny (alweer) de bierronde uit ondanks dat Frens de druk nog wat opvoerde door zijn tweede 180’er van de avond te gooien

7-2 voor GL3

De eerste seizoenshelft zit erop. Het is best behoorlijk gegaan:
Wedstrijden / 10 gewonnen. / 3 verloren

Inividuele cijfers:

Erwin: 8 gewonnen / 4 verloren
John: 7 gewonnen / 4 verloren
Danny: 5 gewonnen / 4 verloren
Robby: 4 gewonnen / 7 verloren
Jeroen: 1 gewonnen / 8 verloren

Maar: Bierrondes 10 gewonnen/ 3 verloren… als het ergens om gaat hè Good Drinkin'

Op 20 december bij het Wagenbergse kerstkoppeltoernooi verdedigen Erwin en Robby hun titel. En dit is nog niet helemaal de laatste wedsrijd… want op 23 december wordt er ook nog gebekerd tegen “Dubbel Een 2” in de Rijen voor een plaats bij de laatste 8. Dat zal dan écht het laatste wapenfeit van het jaar zijn.
tussenstand in de competitie op de WBDF site

Alle lezers prettige feestdagen gewenst!

John