13. de Guust 1 – GL3 (3-6)

15 december 2011

De Guust 1 – GL3

A: Erik van Elteren                             Robby
B: René van de Beemd                      Erwin
C: Dennis van Gageldonk                    John
D: Edwin Jongeneelen                       Jerry
E: –                                                 Danny

De derde van drie Leurse tegenstanders op rij was de uitwedstrijd tegen de Guust in het gelijknamige cafetaria op de Leur. Het was tevens de dertiende pot van het jaar, na deze precies op de helft dus. Na de loting was bovenstaande line-up een feit.
Robby mocht starten en startte niet bijzonder goed, maar het was van beide kanten niet echt goed. Erik stond wel beter te gooien dan Robby en dat resulteerde in het eerste punt voor de Guust. Robby vond het wel al genoeg om geen koppels meer te gooien.
Erwin gooit een goede partij tegen René. Van beide kanten werd er weinig gemist. In de vijfde leg is het René die met goede scores een kleine voorspong neemt, maar Erwin finisht wanneer het het hardst nodig is, met René op tops finisht de captain 110. 1-1
John gooit een redelijke single en maakt in de eerste leg geen fout. In de tweede zijn de finishes minder, maar speelt Dennis vooral tegen zichzelf i.p.v. tegen John, John gaat rustig verder en wint ogenschijnlijk met gemak. 3-0 2-1 voor.
Jerry is de vierde man vanavond en Jerry gaat verder waar hij de single van afgelopen week eindigde. Edwin gooit niet zijn beste spel, Jerry trekt zich hier niks van aan en gaat stoïcijns door met zijn eigen spelletje en dat betaalt uit. Ook Edwin praat veel tegen zichzelf en dat helpt deze keer niet. Jerry bouwt met 3-0 de voorsprong uit naar 3-1

Danny en Erwin treffen gelijk het sterkste Guust koppel en starten goed. De 1-0 staat met een goede dubbel van de captain. Hierna pakken Erik/René het initiatief en komen een punt terug met 3-1.
In de tweede koppel kunnen Danny en Erwin het tweede Guust koppel aanvankelijk goed de baas. Bij 2-0 voor hebben Dennis/Edwin een goede leg waaop Danny/Erwin geen antwoord hebben, maar dit word rechtgezet in de vierde leg. 3-1 en 4-2 voor.
De derde koppel is vergelijkbaar met de tweede. Jerry en John laten een goede teamprestatie zien het Guust koppel heeft geen antwoord op het tweede GL3 koppel. In drie legs laten Jerry en John er geen twijfel over bestaan wie er de zege verdienen. 5-2 tussenstand
In de laatste koppel is het Jerry die het grootste aandeel levert (lees: steeds zo’n 500 van de 701 punten). De eerste twee legs worden zo gewonnen. In de derde leg lijkt noch de Guust, noch GL3 de leg te willen winnen, en de Guust komt 2-1 terug. In de vierde en laatste leg stellen Jerry en John orde op zake en verruimt GL3 de voorsprong tot 6-2.

De bierronde is een goede gelijk opgaande strijd, maar word ontsiert door een enorme hoeveelheid gemiste dubbels aan het eind. Beide teams missen zo’n acht (!) beurten en de Guust wint de tombola op dubbel twee. 6-3.

Na de wedstrijd word er nog gezellig nagepraat en een biertje uitgedeeld voor de bierronde. Zowel De Guust als Gl3 hebben een behoorlijke eerste seizoenshelft gedraaid. Cafetaria De Guust is een mooie speellocatie met uiteraard goede hapjes, alleen jammer dat er maar één bord aanwezig is. En natuurlijk verliet GL3 weer als laatste het pand…

 

Tevens het vermelden waard is dat GL7 in divisie 3B ongeslagen winterkampioen is geworden met een zege van maar liefst 9-0.

 

Statistieken (competitie en beker)

competitie: 54 punten (4,1 gemiddeld), kwartfinale beker.
John 10/13; Jerry 10/14; Danny 8/13; Erwin 6/13; Robby 2/11
35 singles; 25 koppels en 10 bierrondes

 

John