13. SHARP®® – GL3 (2-7)

14 januari 2011

SHARP® – GL3

A. Robby              Richard van de Velde
B. Danny              Franco Buissink
C. John                 Roeland Marijnissen
D. Erwin               Lars van de Heuvel
E. Jerry                 Colin Thijsse –Klassen, F. Martijn van Lunteren

Na drie weken kerstvakantie staan voor GL3 twee zware uitwedstrijden op rij op het programma. In de Baron en zijn vriendin, deel een van deze zware serie. De uitwedstrijd tegen de vrienden van SHARP® waarmee al menig duel uitgevochten is in het verleden.

Robby was de startende werper voor GL3 hij mocht bij loting uitkomen tegen Richard. Robby begon furieus aan de partij en stond in no-time op een dubbel. Dit was echter de bottleneck van deze leg. Robby kon de dubbel niet vinden en Richard stal de leg met een mooie 112 finish op de bull. In de volgende legs werd Richards spel beter en  dat leverde hem een 3-1 overwinning op. GL3 1-0 achter

Danny volgde hierop en gooide een goede wedstrijd tegen de veel langzamere Franco. Na 1-1 tussenstand settelde Danny zich en pakte de volgende legs voor een goede zege op de nummer twee van SHARP®. Gelijk: 1-1

John begon net als Robby furieus aan de partij en kwam in een erg goede leg na het missen van een paar dubbels op voorsprong. Roelands scores bleven in leg twee echter beter bij en het finishen van John was alweer niet in één pijl. Ook hier een 1-1. In de volgende legs begon het finishen beter te lopen en dat gaf de doorslag. 3-1, 2-1 voor GL3

De captain was sluitend werper Erwin had in drie legs geen moeite met zijn tegenstander. In de drie legs liet Erwin Lars geen pijl op een finish. GL3 3-1 voor.

In de koppel startte het SHARP® koppel sterk en kwam voor, Robby en Danny wisten het gelijk te maken tot 1-1. In de derde en vierde leg was het echter SHARP® dat de touwtjes in handen had. GL3 3-2 voor.

Danny wisselde voor Jerry en dat ging hoewel Jerry niet had kunnen ingooien goed na een 2-2 tussenstand liet de 3-2 koning zien hoe een vijfde leg gewonnen dient te worden. GL3 op 4-2. Aan John en Erwin de taak de wedstrijd binnen te halen.

John en Erwin wisten de eerste koppel te winnen door de goede scores van Erwin en de goede (en af en toe vreemde) finishes van John 3-1. De wedstrijd was binnen 5-2.

In hun tweede koppel draaide het bij GL3 een beetje om. Johns scores gingen wat omhoog en Erwin gooide zijn dubbels goed. In een spannende pot werd in de laatste leg het verschil gemaakt door GL3. Ook de laatste koppel voor GL3. Alweer een avond met drie koppeloverwinningen. 6-2 nu.

In de bierronde startte GL3 goed en nam een voorsprong die het niet meer weg zou geven. Alle vier misten pijlen op de dubbel, maar het was Jerry die voor mr. Bierronde had gewisseld en dus ook de honneurs waarnam met dubbel 4. 7-2 eindstand.

Na de wedstrijd werd er nog een biertje gepakt en GL3 zette verder de traditie voort om als laatste de kroeg te verlaten. (vandaar ook dit wat verlate verslag ) volgende week deel twee van de zware week  de Flights 2 uit in de Leur. De wedstrijd tegen de flights word aangevangen met een voorsprong in de stand van 10 punten.

Statistieken:
81 punten  (6.2 gem)– 34 gewonnen singles – 37 koppels en 10 bierrondes
Danny 9/11; John 8/10; Jerry 7/10; Erwin 7/10; Robby 1/10; Jeroen 0/1

 john