1/32 Finale Beker: Bulls Hit – GL3

31 augustus 2011

Bulls Hit ZTT – GL3 (1/32 finale Beker)

A: John               Hans van Duuren
B: Danny            Joost Goverde
C: Jerry              Wesley van den Broek
D: Robby            Richard Aerts
E: Erwin

 

De eerste wedstrijd van het seizoen is er voor GL3 één in de beker tegen Bulls Hit, de ploeg die twee jaar terug nog verantwoordelijk was voor de uitschakeling in de kwartfinale. Van de ploeg van die ontmoeting was bij Bulls Hit niet veel meer over, Bulls Hit heeft veel nieuwe namen in de opstelling. GL3 startte met de vaste vijf.

Voor de wedstrijd werd tussen de captains afgesproken niet volgens het bekerschema te gooien maar volgens het eerste divisie-schema.

 

Singles:
John had een goede start tegen Hans, de eerste leg was het verschil klein, maar John finishte goed. In de volgende legs bleven de scores, het uitgooien was echter niet op peil. Hans strafte de gemiste dubbels niet af en met 3-0 was het eerste punt al een feit.

Danny mocht tegen debutant Joost. Ook Danny’s start was aardig. In het vervolg begon het wat stroever te gaan. Danny had ondanks “ruimte voor verbetering” toch geen moeite met Joost. Ook 3-0. Danny verdubbelt de voorsprong!

Jerry trad aan tegen Wesley. Jerry startte redelijk, en pakte de eerste leg. Hierna kwam Jerry op stoom en liep snel bij Wesley weg, Hef finishen was verzorgd en ook Jerry won met 3-0 Gl3 op stoom en al 3-0 voor.

Robby mocht aantreden tegen Richard, eveneens nieuw bij Bulls Hit, maar geen groentje. In de eerste leg ging het gelijk op, Richard speelde voor sinterklaas en Robby pakte het cadeautje graag uit 1-0. In de volgende legs was het Richard die stukken beter ging gooien en Robby geen kans liet. 1-3.

3-1 voor GL3 na de singles.

Koppels:
John/Danny startten lekker en het eerste koppel van de Bulls Hit was tegen de scores van John en de dubbels van Danny (drie uit drie) niet bestand. 3-0 was ook de uitslag in de eerste koppel.

Het tweede koppel van Bulls Hit was taaier en scorend veel beter. John en Danny konden het scorend niet goed bijhouden Johns dubbels bleven maar niet vallen. De Bulls Hitters pakten hun kansen meteen en wonnen met 3-0.

Jerry en Robby troffen het Bulls Hit koppel in een gelijkwaardige vorm als John en Danny. Jerry en Robby gooiden net enkele triples meer en bleven daarmee iets beter bij. Bij een 2-1 achterstand gooide Richard 118 uit met  Jerry nog 32 op het bord. 3-1 verlies en 4-3 tussenstand.

Het tweede BH-koppel was voor Jerry en Robby een maatje te klein. De GL3’ers bleven gooien wat ze eerder al gedaan hadden en daar kon de tegenstander niet aan tippen. 3-0 en de bekeroverwinning was binnen. GL3 in de hoge hoed voor de tweede ronde.

In de bierronde werd er niet spectaculair gegooid. GL3 was toch de bovenliggende partij en Danny (die niet meer mr. Bierronde is) maakte het keurig af met dubbel 10.

Na de wedstrijd werd er met Bulls Hit nog wat nagepraat onder het genot van het welverdiende biertje. Voor GL3 start het reguliere seizoen donderdag a.s. met de Mayse derby tegen de Daltons. Bulls Hit had gelijk de zware thuiswedstrijd tegen NOPB op het programma.

 

Zaterdag a.s. is er eerst nog de één-na-laatste ranking van 2011 in het Hof van Holland.

 

Statistieken (competitie en beker)
Danny 1/1; Jerry 1/1; John 1/1; Robby 0/1; Erwin 0/0
Drie singles; twee koppels en één bierronde

John