14. Daltons – GL3 (5-4)

22 december 2011

De Daltons – GL3

A: Joost                            Jerry
B: Jos                               John
C: Bas                               Robby
D: Denny                          Danny
E: Tinus / Tino                   Erwin

Het hof van holland was het decor van de tweede mayse competitie van het seizoen. Na weken van voorbechouwingen en oorlogstaal over en weer was het dan toch eindelijk donderdag de 22e. Onder het oog van veel publiek kon er aangevangen worden.
Jerry mocht starten en startte goed, bij Joost was het wisselvallig maar Jerry trok zich daar niet veel van aan en speelde zijn eigen spel. Het werd eenrichtingsverkeer naar wederom een 3-0. 1-0 voor GL3
John gooit een zenuwachtige partij tegen Jos. Van beide kanten word er aanvankelijk veel gemist. Jos pakt de eerste leg en bij hem is de ban vervolgens gebroken, bij John duurt dat tot de derde leg. Dat is te laat 1-1
Robby gooit een goede single en maakt in de eerste leg nog de fout het niet af te maken. In de tweede zijn de finishes beter en Robby trekt die lijn door naar de volgende legs. 3-1 winst en 2-1 voor.
Danny en Denny maken ze er zenuwachtig potje van. In de eerste legs is Denny steeds net te sterk op de dubbels. In de derde komt Danny goed terug tot 2-1 maar in de vierde herpakt Denny zich en maakt gelijk.

Jerry en John spelen in de eerste koppel goed en staan snel op 0-2, Bas en Joost komen terug tot 2-1 maar in de vierde leg is het het GL3 koppel die mede dankzij een vreemde 109 finish van John aan het langste eind trekt.
De tweede kopppel is tegen het succeskoppel Denny/Jos dat de twee daltons op elkaar ingespeeld zijn is te zien. John haakt in deze koppel een beetje af en al die feiten samen komt tot een 3-0 voor Denny/Jos en een 3-3 tussenstand
Robby en Danny mogen het nu opnemen tegen de daltons op stoom. Robby en Danny hebben een slow start maar bij 2-0 voor Denny/Jos komen Robby en Danny op gang. Het word nog spannend op het moment dat de 2-2 gemaakt word, in de laatste leg is het jammer genoeg niet echt meer een wedstrijd, de Daltons lopen met grote stappen weg en winnen 3-2 en komen voor het eerst op voorsprong. 3-4
Voor de tweede koppel wisselt Robby voor Erwin en Joost voor Tinus. Ook de laatste koppel is weer een spannende. De eerste vier legs worden verdeeld en in de laatste blijft het gelijk opgaand. Beide ploegen missen enkele matchdarts en het is supersub Tinus die zijn favoriete dubbel 3 gooit. 3-5 achter, verloren maar nog wel een biertje te winnen.

De bierronde heeft een goede start van de daltons, maar GL3 is constanter, bij de Daltons zakt het weg en met een ruime voorsprong mag GL3 aanleggen voor het laatste punt. Jerry’s eerst pijl op dubbel 20 valt er nog uit, maar de tweede blijft wel hangen en daarmee is het 4-5. Een goede weerspiegeling van de wedstrijd, maar het had ook zo maar 5-4 kunnen zijn.

Na de wedstrijd word er nog gezellig nagepraat en een biertje gedronke voor de bierronde. Zowel De Daltons als GL3 hebben een behoorlijke eerste seizoenshelft gedraaid en hebben nog alle mogelijkheden om aan het eind van het seizoen ‘boven de streep’ te eindigen. Door Erwin, Danny en John werd nog een afzakkertje gehaald in de Tijd.

 

Tenslotte wil Good Lookin’ 3 alle lezers van de wekelijkse verslagen fijne feestdagen en een gelukkig, sportief en gezond 2012 toewensen.

 

Voor GL3 start 2012 met de oefenpartij tegen NOPB (NNPB ?) op 5 januari en de competitie word een week later (12/01) hervat met de thuiswedstrijd tegen Bouw en Visie in Café de Tijd.

 

Statistieken (competitie en beker)

competitie: 58 punten (4,1 gemiddeld), kwartfinale beker.
Jerry 11/15; John 10/14; Danny 8/14; Erwin 6/13; Robby 3/12
37 singles; 26 koppels en 11 bierrondes

 

John