14. GL3 – Ons Nieuwe Thuis (5-4)

Normal 0 21

5 januari 2010.

14. GL3 – Ons Nieuwe Thuis

Allereerst, alle lezers een gelukkig, gezond en sportief 2010 gewenst.

In de eerste wedstrijd van 2010 reisde een kwartet van Ons Nieuwe Thuis (ONT) af naar Made voor de competitiewedstrijd. Door GL3 loting werd deze maal verricht door Harald van ONT en dat leverde de volgende opstellingen:

A: Erwin A: Harald Pedersen

B: John B: John den Ridder

C: Robby C: Marco Mureau

D: Danny D: Christ van de Diepstraten

Singles

Erwin – Harald
In de eerste wedstrijd streden de captains van beide teams tegen elkaar voor het eerste punt. De scores gingen goed gelijkop alleen was het Erwin die beter finishte. Harald had in alle drie de legs kansen om te finishen maar pakte ze niet. 3-0!
De toon was gezet en Erwin behoud met deze zege ook koppositie in het singlsklassement.
1-0 voor GL3

John – John
De eerste leg moesten beide John’s er nog even inkomen maar het was John (ik) die op voorsprong kwam. De tweede leg was al beter en daarin werd op mooie wijze, in 6 beurten, de voorsprong uitgebreid. In de volgde legs was het echter John die weer gelijk te wist te maken door goede scores en ook goed te finishen. De vijde leg was als de tweede en John gooide John op grote achterstand en klaarde de klus weer in 18 pijlen. 3-2.
2-0 voor GL3

Robby – Marco
Robby en Marco gooiden beiden ver onder hun niveau. Het werd zo 2-2 zonder dat een duidelijke favoriet was in de laatste leg. In deze laatste leg werden de tripples echter weer goed geraakt en het was Marco die de het eerst de laatste dubbel raakte. 2-3.
2-1 voor GL3

Danny – Christ
Net als Robby had de anderhalve week rust ook Danny niet veel goeds gedaan. Christ daarentegen gooide zijn dubbels goed en had de hele partij de overhand. Danny mocht één leg pakken.
2-2 Gelijk.

Koppels
Er werd door beide koppels niet geschoven en niet gewisseld (duh).
Het eerste koppel was een gelijkopgaande wedstrijd, het waren echter Erwin en John die de dubbels beter en sneller wisten te vinden. Hiermee kwam GL3 weer op voorsprong.
3-2 voor GL3

Robby en Danny zouden nu de overwinning binnen kunnen halen met hun twee koppels tegen ONT. Het liep echter anders, zowel Harald/John als Marco/Christ wisten met 3-2 te winnen. Robby en Danny gooide net als in hun singlepartijen en misten net wat te veel dubbels.
3-4 voor ONT

Erwin en John moesten nu een nederlaag zien te voorkomen. Het AB-koppel gooide net als in hun eerste koppel en Marco en Christ werden met 3-1 verslagen. Het was weer gelijk en het kwam dus op de bierronde aan wie er zou gaan winnen.
4-4 Gelijk

Bierronde
GL3 kwam door goed te scoren in de beginfase op een comfortabele voorsprong en behield deze tot het eind, het was niet hoogstaand maar Erwin finishte goed en haalde daarmee de bierronde en de ovewinning binnen. En de consumptie

Het was een moeizame avond, er werd echter weer gewonnen en ook slechte wedstrijden moeten gewonnen worden. De komende weken wacht het sterke trio Daltons- JOT – Doelen. De thuiswedstrijd tegen de Daltons is komende donderdag in ’t Hart.

John.