14. the Flihgts 2 – GL3 (4-5)

21 januari 2011

The Flights 2 – GL3

A. Erwin               Wesley van Meel
B. Danny              Mario Buijs
C. John                 Alex Beemt
D. Jerry                 André van Meel
E. Robby              Jan Blom, F. Marja van Meel

Na de winst op SHARP® vorige week stond nu deel twee van de ‘zware dubbel’ midden in het seizoen. In het hof van Holland in Leur stond de eerste wedstrijd van de terugwedstrijden op pet programma. In september werd het 6-3 voor GL3 maar sindsdien verging het de flights lange tijd goed.  De laatste weken maken de flights moeilijkere tijden door.

De captain mocht ditmaal het bal openen tegen Wesley. Beiden gooiden een goede wedstrijd, het bleek voor Erwin alleen niet mogelijk de dubbel te gooien. Alles ging tegen het ijzer, maar daar worden geen punten voor gegeven. Wesley maakte geen fout en met 3-0 ging de eerste naar de Flights.

Danny was weer eens tweede en maakte er met Mario een goede pot van die in de vijfde leg beslist moest worden. Aan het eind van deze sterke pot darts werd er door beiden wedstrijdpijlen gemist, maar het was Danny die ‘m toch gooide en met een goede prestatie de punten voor GL3 veilig stelde.

John speelde tegen Alex een rematch van de thuiswedstrijd. Toen werd het 2-3 voor Alex, tijd voor revanche. De wedstrijd leek moeilijk op gang te komen. De eerste twee legs werden verdeeld zonder hoogtepunten. In de derde legs begonnen bij beiden de triples te vallen en John rondde de leg bijzonder mooi af met een 146 finish, in de vierde leg startte John daarop met een 140 score, Alex had hierop geen antwoord meer en John maakte het 3-1 af. 2-1 voor.

Jerry had in de laatste single weinig moeite met André Jerry gooide sterk en liet André geen kansen. Een goede partij werd door Jerry met een keurige 3-0 afgesloten. 3-1 uit de singles, geen slecht resultaat tegen de naaste concurrent.

In de koppels gingen Erwin en Danny voortvarend van start. Al snel een 2-0 voorsprong op het bord. Hierna leken de flights pas te starten, de volgende drie legs vielen de triples goed en Erwin en Danny lieten de koppel stelen. 3-2 voor.

In de tweede koppel zette zij de prestatie van net recht na weer een 2-0 voorsprong herpakte dit flights koppel zich niet en konden Erwin en Danny het afmaken. 3-0 en 4-2 voor.

John en Jerry gingen op dezelfde voet verder en pakten ook het tweede fights koppel (Jan voor Alex gewisseld) met straight legs. De wedstrijd was hiermee binnen en dat was leuk maar de wedstrijd nog niet afgelopen. 5-2

In de laatste koppel startten John/Jerry ook weer voortvarend. 2-0 voor in no-time. Na de eerste twee legs herhaalde het Koppel Wesley/Mario echter dezelfde Houdini-act als in de eerste koppel. Ze zetten een tandje bij en wonnen alle drie legs. 5-3 met de bierronde nog voor de boeg.

De bierronde was niets speciaals. Goede en matige scores wisselde elkaar af en GL3 (met Robby voor Erwin) keek lang tegen een achterstand van +/-80 punten aan. Deze werd door Jerry nog omgebogen, maar dat mocht niet baten. Mario maakte voor de fights geen fout en gooide uit. 5-4 winst.

De voorsprong in de stand groeit naar 11 punten met UZDOKVG Twee op -13 en SHARP® op -15. In het wat saaie zaaltje werd het deze keer niet laat gemaakt en huiswaards gekeerd met de punten in de tas.

Toon reisde GL3 achterna en mede door het goede opwarmen van koude ledematen 😉 werd dit succes behaald. Toon bedankt.

Volgende week wordt er woensdag gedart vanwege een besloten feest op donderdag in de Tijd. De tegenstander is de Schoen.

 

Statistieken:

86 punten  (6.1 gem)– 37 gewonnen singles – 39 koppels en 10 bierrondes

Danny 10/12; John 9/11; Jerry 8/11; Erwin 7/11; Robby 1/10; Jeroen 0/1