15. GL3 – Bouw & Visie (8-1)

12 januari 2012
GL3 – Varisun Bouw en Visie
A: John     – Niek Zagers
B: Robby   – Marco Naalden
C: Danny   – Daan Jochems
D: Erwin    – Jack Bomaerts
E: Jerry
Na twee weken zonder competitie was het dan (eindelijk) weer zover, de start van de tweede seizoenshelft tegen B&V. Na de oefennederlaag in de Ouwe Brug op de Leur vorige week was GL3 goed wakker geschud.
John mocht starten en startte goed, na twee uitstekende legs waarin geen pijl op een dubbel gemist werd, was de derde voor Niek, maar die finishte niet en John profiteerde uitstekend. 1-0 voor GL3
Robby  gooit een wisselvallige partij . In het begin is het nog close, maar Marco loop langzaam weg bij Robby. Robby blijft sint spelen op de dubbels en Marco profiteert. 0-3 en 1-1 gelijk.
Danny wisselde terug naar kunststof flights en dat betaalde uit. De prestaties waren weer als weleer, in straight legs levert Danny voor een spektakelstuk tegen Daan. Danny finishte de partij 100% en ook met de scores was niets mis.  3-0 en 2-1 voor
In de strijd tussen de beide captains is het lang spannend. Het is de spannendste single. Vanaf een 1-1 tussenstand gaat het bij Erwin steeds beter, met als kers op de taart een goede finish in de vierde leg die de hem ook de wedstrijd brengt.
Jerry en John spelen in de eerste koppel (Robby wisselde voor Jerry na zijn single)een goede partij, maar hebben het moeilijk met het taaie B&V koppel. In de beslissende leg klopt alles bij het GL3 koppel en met een tops van Jerry is het vierde punt een feit.
Erwin en Danny spelen ook een sterke eerste koppel. Danny speelt een goede koppelen Erwin volgt dit voorbeeld goed. Het B&V koppel is echter niet van plan om weer te verliezen en blijven terug komen. Ook de tweede koppel eindigt in een laatste, beslissende leg. In de laatste leg is het GL3 koppel net wat sterker dan de mannen uit Zundert. Ook nu weer 3-2 voor GL3, en het vijfde punt. 5-1 voor.
De derde koppel heeft veel weg van de eerste en de tweede, zeker omdat ook weer een laatste leg de beslissing moet gaan brengen. Danny is de beste in deze koppel en ook het derde koppelpunt is voor GL3 met een 3-2 overwinning.
John en Jerry keren terug aan de oche. Bij Jerry maakt de break niet veel verschil, bij John vallen de pijlen overal behalve waarop gemikt word. Na de eerste twee legs kansloos geweest te zijn keert het tij in de derde. Jerry redt partij met hoge scores, John begint weer wat beter te scoren. Van 0-2 word het 2-2 en de laatste leg moet wéér de beslissing brengen. In deze vijfde leg is het al niet anders als de rest van de avond. GL3 piekt op het juiste moment en de laatste dubbel word gegooid met B&V nog op een hoge finish. 7-1 op naar de bierronde…
De bierronde heeft een goede start van GL3, maar verrassend is dat Erwin en John de punten gooien en Jerry en Danny nu even niet. Tegen het einde van een goede teamronde is het GL3 met een ruime voorsprong en voor het eerst deze avond moeite met uitgooien. Met de laagste dubbel (1) maakt Danny er een eind aan en zichtzelf weer mr. bierronde.
Na de wedstrijd word er nog gezellig nagepraat en een biertje gedronken voor de bierronde. Ook B&V bleef nog hangen aan de bar en het bleef nog lang gezellig.

Volgende week is de uitwedstrijd tegen Stieren & Bieren gepland in de Catch22. De eerstvolgende thuispot is op 26 januari tegen JOT. Maar zaterdag a.s. is het eerste rankingoernooi van 2012 in Café Hof van Holland.

Statistieken (competitie en beker)
competitie: 64 punten (4,4 gemiddeld), kwartfinale beker.
Jerry 11/15; John 11/15; Danny 9/15; Erwin 7/14; Robby 3/13
40 singles; 30 koppels en 12 bierrondes

John