15. GL3 – De Schoen: Maatje 26

26 januari 2011

GL3 – De Schoen: Maatje 26

 

A. Jerry                Joris Backx
B. John                Walter Koper
C. Robby              Dave Hoppenbrouwers
D. Erwin               Ed Holdorp
E. Danny              Ralph Boudewijns F: Bart Verschure

 

Al op woensdag stond de ontmoeting met de Shoen Maatje 26 (SM26) op het programma. Zowel GL3 als de tegenstander was lekker op tijd en na het loten kon de wedstrijd aanvangen.

 

Jerry startte het bal tegen Joris. In de eerste leg leek Jerry van de kook en verloor die dan ook. Hierna herpakte hij zich goed en liet er geen misverstand meer over bestaan wie er ging winnen. 3-1. GL3 voor!

John was als tweede en kon met een goede prestatie voor één week gelijk komen met Danny in de individuele stand. John gooide een van zijn  beste singles ooit. Telkens stond er na 15 pijlen een twee-dart-finish op het bord. Walter had geen antwoord en het was dan ook snel 3-0. 2-0 voor GL3.

Robby had in de afgelopen tijd wat trainingsuren gemaakt en dat was goed te zien. Robby had in de eerste leg wat moeite met het vinden van de dubbel, dit was geen voorbode voor een loterij. Het werd naar mate de wedstrijd vorderde beter, Robby wist van Dave te winnen met 3-0. Voor Robby zijn tweede single en in deze vorm zeker de laatste niet.

Erwin mocht de clean sweep compleet maken. Na een wat moeizame start en een glukkige dubbel 1 was het toch een degelijke overwinning. Net als John en Robby 3-0. 4-0 uit de singles.

 

Jerry en John gooiden een degelijke partij. Na 2-2 mocht de laatste leg beslissing brengen. Na twee gemiste darts op tops voor de 5-0 voor John maakte SM26 het goed af door met één pijl de wedstijd te pakken. 4-1

De gebroeders gooiden een goede koppel, later bleek de beste van de avond. Het eerste SM koppel werd met 3-1 verslagen. 5-1 voor. Danny gaf aan niet per se te willen wisselen en Robby en Erwin gooiden daarom maar door.

In hun tweede koppel werd het spel wat minder, maar vooral Robby bleef de dubbels goed raken. In de derde, en laatste, leg liet Erwin (na een kleine aanmoediging van Danny) nog een mooie 76 finish zien.

6-1 voor.

Jerry en John keerden terug. Het lukte bij John echter niet meer om behoorlijke scores te gooien, veel loose darts. Jerry bleef de triple goed raken, maar het mocht niet baten tegen het nu op volle toeren draaiende koppel van de Schoen.0-3. In de bierronde maar goedmaken dan.

John en Danny wisselden voor de bierronde na de laatste koppel leek dat wel het best. De Schoen startte uitstekend met een 125 en een 121 score. Bij GL3 duurde het een paar beurten tot de triple überhaupt gevonden werd. Dit resulteerde in een achterstand van ruim 200 punten. Na een goede comeback met goede scores van Jerry, 134 en Robby,  99 werd de achterstand teruggebracht tot zo’n 100 punten. Met de Schoen op een dubbel was het Jerry die de held van de avond werd met een prachtige 103 finish werd de bierronde voor de poorten van de hel weggesleept. Erwin had hiervoor de Shoen al gefeliciteerd met de overwinning in de bierronde, deze pijl was echter net aan de verkeerde kant van het ijzer.

 

De voorsprong in de stand groeit naar 15 punten op UZDOKVG Twee met de flights die nog in actie moeten koemen.

 

Statistieken:

93 punten  (6.2 gem)– 41 gewonnen singles – 41 koppels en 11 bierrondes

John 10/12; Danny 10/12; Jerry 9/12; Erwin 8/12; Robby 2/11; Jeroen 0/1

NB: Danny stond de enige bekerwedstrijd van dit seizoen reserve

 

Maandag aanstaande is de wedstrijd tegen de Fisherman Friends in Oranjestad in Breda. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 17 februari tegen UZDOKVG Twee.

 

John