15. Just on Time – GL3 (5-4)

Normal 0 21

18 januari 2010

15. Just on Time – GL3

Op maandagavond stond voor GL3 de lastige uitwedstrijd tegen Just on Time (JOT) op het programma, JOT staat al bijna de hele competitie op een keurige tweede plaats op de ranglijst. De thuiswedstrijd was nog door GL3 gewonnen en luidde destijds een winning streak van zeven wedstrijden in. GL3 was met vijven en startte met Robby ‘op de bank’.
De loting werd verricht en dat leverde onderstaande confrontaties op:
A: John A: Rodrigo van Hoeckel
B: Erwin B: Marcel van den Muijsenberg
C: Jeroen C: Guido Hermes
D: Danny D: Bas Donkelaar
E: Robby E: Ron van Hilst /F: Jason de Jong

Singles
John mocht het spits afbijten tegen Rodrigo, beiden startten niet goed maar het was Rodrigo die finishte. In de volgende legs wist Rodrigo zijn spel te verbeteren terwijl John nauwelijks tripples meer raakte en dus werd de eerste pot 3-0 voor JOT
1-0 voor JOT

Erwin was als tweede en trof in Marcel een gewaagde tegenstander. Na vier legs was het dus nog gelijk en moest er een beslissende leg komen. Erwin begon deze met goede scores en gaf de daarmee opgebouwde voorsprong niet meer weg. 2-3. Het was weer gelijk.

1-1 Gelijk

Als derde was het Jeroen die aan de oche plaats mocht nemen. Guido was echter een maatje te groot. Guido maakte het nog spannend door niet goed te finishen, maar hij had tijd en klaarde de klus. Weer 3-0 voor JOT
2-1 voor JOT

Danny was deze avond de hekkensluiter voor GL3, zijn tegenstander, captain, Bas van Donkelaar had geen kans tegen een Bijzonder goed scorende Danny, Danny gooide meerdere 100+ scores per leg en liet Bas geen kans.
2-2 Gelijk

De partij was goed in evenwicht en er werd door GL3 (zoals gewoonlijk) niet gewisseld van plaats en Robby zou invallen voor Jeroen voor de achtste en negende wedstrijd.

John en Erwin waren een gelijke match aan JOT, het finishen ging John zeer goed af, er waren slechts drie pijlen nodig om drie legs binnen te halen. GL3 voor het eerst op voorsprong.
3-2 voor GL3

In de tweede koppel gingen de scores bij Erwin minder en had hij veel last van loose darts. Hiervan profiteerde het tweede koppel en zij wonnen in vijf legs. John gooide nog een mooie 180-score en incasseerde daarmee nog een lekkere pint Guinness. Het was weer gelijk.
3-3 Gelijk

Het koppel van JOT bleef staan en gingen verder waar ze gebleven waren. Jeroen en Danny hadden er weinig tegenin te brengen. 3-0 voor JOT.
4-3 voor JOT

In de laatste koppel kwam Robby erin voor Jeroen en hij liet van meet af aan goede pijlen zien. Het al eerder verslagen JOT-koppel kreeg weer klop. Robby illustreerde zijn goede vorm met een mooie 100+ finish (102). De wedstrijd was weer in evenwicht.
4-4 Gelijk

De partij was nog steeds in evenwicht en dit was ook een goede afspiegeling van het wedstrijdbeeld. Net als in de thuiswedstrijd ging de bierronde de beslissing brengen.
In de bierronde nam JOT een kleine voorsprong. GL3 bllef achtervolgen en kwam als eerste op een finish maar Danny en John wisten die niet uit te gooien en JOT profiteerde.
5-4 voor JOT

9-9 over de twee ontmoetingen met JOT is een mooie score en een waar beide teams wel mee konden leven. Het was een snelle avond geworden doordat er van beide kanten erg goed gefinisht werd, iets waar beide kanten erg tevreden over waren. 

Deze zaterdagavond is er al het eerste rankingtoernooi van Good Lookin’ van 2010. Dinsdag aanstaande staat het treffen met Doelen RVS op het programma. De zondag voor Carnaval (6 februari) is er natuurlijk ook de door Good Lookin georganiseerde 19e Open Made nog.

John