16. Stieren & Bieren – GL3 (7-2)

19 januari 2012
Stieren en Bieren – GL3
A: Juriaan Keuvelaar    Jerry
B: Kylle Schrijvers    Roby
C: Wilco Adriaansen    Erwin
D: Guideon de Grauw    Danny
E: Tijs van Es    John
Een week na de grootste overwinning van het seizoen dusver wachtte Stieren en Bieren in hun thuishonk de Catch 22. Bij de ranking op zaterdag was wisselend gepresteerd, maar wel uitgedraaid op een grote Jerry van de Made-Show, Jerry pakte de eerste ranking en verloor onderweg slechts twee legs. De loting werd verricht en pakte als bovenstaand uit.
Jerry start erg voortvaren aan de wedstrijd met honderd-scores, hij vergeet het echter af te maken en daar maakt Juriaan dankbaar gebruik van. Jerry krijgt ‘slechts’ een pijl op Bull. In de tweede leg is het verschil minder maar wel met dezelfde winnaar. De laatste leg is erg sterk van Juriaan en die whitewasht Jerry voor het eerste punt.
Robby en Kylle maken er een spannende pot van, mede door het groot aantal gemiste dubbels van Kylle. Robby’s scorend vermogen was minder, maar zijn dubbels super-effectief. In de vijfde leg is het Kylle die een ruime voorsprong neemt en op tijd de dubbel gooit. Ook het tweede punt naar S&B.
Erwin start sterk tegen Wilco, een rematch van de eerste ontmoeting, in een gelijkopgaande partij. Beiden spelen goede eerste vier legs waarin ze niet veel onder doen voor elkaar. In de beslissende laatste leg is het Erwin die mag beginnen en hier het initiatief weggeeft aan Wilco en dat is het wat hem uiteindelijk duur te staan komt. Erwin zet zichzelf op 32 maar mag er niet meer op gooien want Wilco finisht keurig 78.
Danny mag voor het slotstuk aantreden. Danny schiet werkelijk uit de startblokken en met 100-140-100 staat hij op een finish voordat iedereen goed en wel gaat kijken. De leg word keurig afgemaakt en in de volgende legs blijft het Danny die de bovenhand heeft. Guideon kan de sluitend werper van GL3 niet stuiten en Danny pakt met goed spel het eerste GL3 punt. 3-1 uit de singles.
Jerry en Robby spelen de eerste twee koppels en die hebben een zeer vergelijkbaar wedstrijdpatroon. De eerste twee legs worden goed gespeeld door beide koppels en beiden pakken er één. In de derde leg weten de S&B mannen er vervolgens een schepje bovenop te doen en winnen steeds die leg met angstaanjagende gemiddeldes. In de vierde leg is het beide keren het S&B koppel dat doortrekt en de punten binnensleept. 4-1 en 5-1
Erwin en Danny mogen nu de twee volgende koppelpartijen spelen. In de eerste worden ze compleet overrompeld door twee stieren die een zwart-gele lap word voorgehouden, in drie legs is het voorbij voor en 61
De laatste koppel heeft een vergelijkbaar beeld met de eerste twee. Van 1-1 naar een erg goede leg van S&B die vervolgens er vakkundig een eind aan maken en hun zevende punt binnenslepen.
De bierronde heeft een goede start van GL3 en die lijn word de hele partij doorgetrokken. John valt goed in voor Robby en zo word de eer toch nog een beetje gered met een lekker glaasje Guinness (of bier)
Na de wedstrijd word er nog gezellig nagepraat en een biertje gedronken voor de bierronde. Ook S&B bleef nog hangen aan de bar en het bleef nog lang gezellig. Met de twee verdiende punten werd weer huiswaardas gekeerd, want ondanks de grote nederlaag was er zeker niet slecht gegooid, Stieren en Bieren was gewoon beter. Volgende week wachten Just on Time, de rode lantaarn dragers van de eredivisie, in de heenwedstrijd was het nog 5-4 voor GL3. GL3-JOT is natuurlijk op donderdagavond in café de Tijd.

Statistieken (competitie en beker)
competitie: 68 punten (4,2 gemiddeld), kwartfinale beker.
John 11/15; Jerry 10/16; Danny 10/16; Erwin 7/15; Robby 3/14
41 singles; 31 koppels en 13 bierrondes

John