1/64F. Beker Hoegaarden Triple – GL3 5-4

8 september 2010

Hoegaarden Triple – GL3 (L64 beker)

Dit jaar was GL3 de eerste ronde van de beker niet vrijgeloot, een uitwedstrijd tegen de promovendi van Hoegaarden Triple (HT) in Breda

A: Erwin                        A: Jos Papen
B: Jerry              B:Tony van Gageldonk
C: Robby             C: Bas Fierst
D: John             D: Paul Spa
E: Danny            E: Walter Goossens, E: Alberto Marchante

 

Voorafgaand aan de partij werd afgesproken om b.o.1 tac-tic’s te spelen en b.o.5 koppels.

 

De captain opende het seizoen. Erwin begon met wisselvallige scores en daar wist Jos wel raad mee. In no-time was het al 2-0 voor HT. Hierna herpakte Erwin zich en pakte goed de derde. In de vierde (en laatste) stak Jos een tandje bij en klaarde de klus vakkundig.

Het was nu aan Jerry die zijn eerste partij voor GL3 ging gooien gelijk de taak om de achterstand weg te poetsen. Jerry had in zijn tegenstander eveneens een debutant. Dit leverde in het begin een gespannen potje op echter na de eerste twee legs gedeeld te hebben was er bij beiden de spanning een beetje af. Jerry kwam beter in zijn spel en met onder andere een mooie 130 finish werd Tony met 3-1 verslagen.

Robby was de derde GL3’er in actie en trof in zijn tegenstander een gelijkwaardige tegenstander. Beiden misten in de eerste vier legs veel dubbels, het kwam dus aan op een vijfde leg aan. Nu is Robby niet onbekend met de ‘vijfde’ leg dit kwam dus wel goed uit. In deze leg was het spel van beiden beter maar na weer (beiden) gemiste dubbels was het Bas die finishte. GL3 weer op achterstand.

Aan John de schone taak om tegen Paul de stand weer gelijk te maken. John startte voortvarend, de eerste leg was zo binnen, maar hierna zakte het weg, Paul bleef zijn niveau gooien en haalde met drie legs op een rij al het derde punt voor HT binnen.

Erwin en Jerry begonnen met hun tac-tic het HT duo gooide in de eerste paar bezoeken aan het bord echter veel triples, en de voorsprong die hiermee behaald werd konden Erwin/Jerry niet meer goed maken. HT op 4… alles moet gewonnen worden. In de koppel vielen de triples gewoon weer als vanouds. Deze koppel werd dan ook met niet te veel moeite naar zich toe gehaald.

Robby en John hadden nu de eer om de goede lijn voort te zetten. Ook zij startten met de tac-tic. In deze tac-tic ging het gelijk opgaand, de combinatie van de tactiek van Robby en de Triples van John maakte het derde punt van GL3. het was nu 4-3 voor HT.

Robby wisselde voor Danny. Het HT koppel had echter geen zin in een spannend slot en zij walsten dan ook over de Gl3’ers heen. Compleet kansloos werd er met 3-0 verloren . HT bekert verder en GL3 kon enkel nog de eer hooghouden en de bierronde te pakken.

Bierronde:
In de bierronde was de spanning er af bij GL3. dit werd goed geïllustreerd door Erwin die aanving met een 140. HT volgde goed maar kwam niet meer in de gelegenheid om op voorsprong te komen. De door Danny weggezette finish D10 werd door John vakkundig afgerond en hiermee was het bekeravontuur 2010-11 voor GL3 teneinde.

 

Hoegaarden Triple is een goede ploeg die als ze blijven presteren als ze vanavond lieten zien, thuishoren in de eerste divisie. Na het gewonnen biertje gedronken te hebben werd er huiswaards gekeerd.

 

Volgende week donderdag in caf├ę de Tijd in Made: de eerste thuiswedstrijd van GL3 van het nieuwe seizoen. Zaterdag a.s. is er ook nog de zevende ranking van Good Lookin’ in het Hof van Holland waarin sommige GL3’ers hun plek bij de beste 16 al veilig kunnen stellen.

 

 

John