16.Fisherman Friends – GL3 (2-7)

31 januari 2011

Fisherman Friends – GL3

 

A.Robby               Henri Bosma
B. Erwin               Corné van Poppel
C. Danny              André Vissers
D. Jerry                Alex Hopstaken
E. Jeroen             Yvette Brouwer

F. John

 

Met een volledig GL3 reisde GL3 af naar Breda om al op maandag de uitwedstrijd met de Fisherman Friends (FF) te spelen. Jeroen had verzaakt af te melden afgelopen week en stond dus reserve (niet meer doen hè 😉 ), John was gewoon aan de beurt.

In de eerste partij begon Robby goed en na een goede leg stond het snel 1-0. In de daaropvolgende legs werd het moeizamer en bij de tegenstander steeds meer crescendo. Henri won met 3-1. FF voor 1-0.

De captain mocht het nu gelijk maken, maar het was erg wisselvallig van Erwins kant. In de vierde leg produceert hij een erg goede leg en komt daarmee op 2-2. In de laatste leg is het Erwin de bovenhand neemt en de partij wint. 1-1 gelijk.

Danny laat een erg sterke prestatie zien. In drie straight legs verlaat Danny zijn tegenstander die hem niet pusht tot een nog hoger niveau. 2-1 voor.

In de laatste single. Wint Jerry met eveneens een sterke prestatie de nummer vier van FF. Jerry blijft goed gooien en laat nog een 180 score noteren. Ook deze laatste single wordt 3-0. 3-1 uit de singles.

 

In de eerste koppel spelen Robby en Erwin net als afgelopen week een sterke koppel. Van 2-1 voor wordt er snel 3-1 van gemaakt. De eerste koppel is al binnen. Ondanks het goede spel wisselen beiden en laten het aan Jeroen en John voor de tweede.

In de tweede koppel begint Jeroen/John matig en na 0-1 achter komt er een goede leg, John hit in de tweede en derde elk twee 100+ scores en die gaan ook naar GL3. In de vierde zakt het weer een beetje en is de tegenstand ook groter. In de laatste vallen de 100+’ers weer en deze wordt dan ook weer binnengehaald. 5-1 voor, en dus winst.

In de eerste koppel van Jerry en Danny word er met goed spel een mooie partij op de mat gelegd. Na de twee voorgaande een lekkere koppel. De Bredanaars werden met 3-1 verslagen. Danny finishte in de derde leg nog bijna 146 maar de d16 was aan de buitenkant van het ijzer. 6-1 GL3.

In de tweede koppel van Jerry/Danny waren de scores wat minder bij Danny en dat maakte deze koppel gelijk een stuk spannender. In de vijfde leg lijkt het goed af te lopen door een mooie 180 (alweer) van Jerry, maar FF beantwoord deze in stijl met eveneens een 180. Danny weet 6 niet te finishen waarna de FF’s wel uitgooien. 2-3, 6-2 voor.

 

In de bierronde is het nooit spannend, GL3 gooit meerdere 100+ scores en daarmee wordt een handige voorsprong genomen. Deze 200+ punten worden niet meer weggegeven en mr. Bierronde was weer eens de man van de laatste dubbel. Danny maakte het af met dubbel 2.

 

Een leuke wedstrijd werd zo weer eens omgezet in een overwinning, mooier nog was het na een klein beetje rekenwerk er achter te komen dat er nu precies 100 punten behaald zijn en dat slechts in 16 wedstrijden. (vorig seizoen waren er na 22 wedstrijden 123 punten)

 

Jammer was het wel dat de reserves na de bierronde niks meer aangeboden kregen van de tegenstander. Zeker gezien het feit dat GL3 nooit een wisselspeler overslaat, ook niet in de heenwedstrijd van dit jaar.

 

Komende week word er in de Tijd geoefend tegen de MadBoys. De eerste competitiewedstrijd is op 17 februari thuis tegen UZDOKVG Twee, die op het moment van publiceren de naaste belagers zijn met 15 punten achterstand. (The Flights en SHARP® spelen vrijdag pas)

 

Statistieken:

100 punten  (6.25 gem)– 44 gewonnen singles – 44 koppels en 12 bierrondes

Danny 11/13; John 10/12; Jerry 10/13; Erwin 9/13; Robby 2/13; Jeroen 0/1

NB: Danny stond de enige bekerwedstrijd van dit seizoen reserve

 

John