17. GL3 – Just on Time (8-1)

26 januari 2012
GL3 – Just on time/Van den Beemd Assurantiën
A: Jerry    Wilma van Hoeckel-van Hilst
B: Erwin    Ron van Hilst
C: John    Marcel van den Muijsenberg
D: Robby    Bas Donkelaar
E: Danny
De ontmoeting tegen de rode lantaarndrager van de eredivisie stond deze week op het affiche. Een mooi moment om goede punten te pakken, maar Jot is geen tegenstander waar zo overheen gelopen word dat was in de heenwedstrijd wel duidelijk. Daar werd met 5-4 in de bierronde pas de overwinning gepakt. Danny zit deze week zijn vierde reservebeurt van het seizoen uit en met Jerry, Erwin, John en Robby in de basis moeten de punten gepakt worden.
Jerry start wederom een keertje en is erg voortvarend; met regelmatig goede scores blijft hij Wilma steeds een beetje voor. In de afronding loopt het bij Jerry erg gesmeerd. De eerste twee legs zijn zo snel een prooi. In de derde leg vallen de punten bij Wilma erg lekker maar ze rond het net niet af en Jerry profiteert met een show-off bulls-eye finish 3-0
Erwin gooit een degelijke partij met goede en constante scores. In de eerste legs bouwt hij steeds een lekkere buffer op, maar heeft die buffer ook nodig op de dubbels. In de laatste leg blijft het scoren, maar trekken ook de finishes aan, met als resultaat evenals Jerry een whitewash voor de captain. 3-0
John gooit als derde en gaat verder waar Erwin stopte. Marcel had duidelijk zijn avond niet en stond John niet veel in de weg. John heeft geen moeite met de finishes en laat er geen gras over groeien. In de derde leg word de wedstrijd gewonnen met een keurige 109 finish. Ook 3-0
Robby is de sluitend werper van GL3. Robby’s spel was niet op peil maar ook Bas’ spel was niet echt goed. Het resulteerde in een gelijk opgaande strijd. Na de eerste twee legs gedeeld te hebben werd het in de laatste legs bij Bas beter en bij Robby niet. Bas pakt met 3-1 het eerste punt voor JOT.
Jerry en Erwin koppelen weer een keertje samen. Het is een erg goede koppelpartij van GL3 zijde. Het Erwin/Jerry koppel staat weer helemaal op de kaart. Duo 1 van Jot word met 3-0 kansloos naar huis gestuurd.
John en Robby mogen nu de honneurs waarnemen voor GL3. In de eerste drie legs lijkt het een kansloze nederlaag te gaan worden, maar bij 1-2 tussenstand voor Jot worden bij John en Robby de triples ineens gevonden. In luttele minuten is de 1-2 omgebogen in 2-2 én een ruime voorsprong in leg vijf. De laatste leg gaat bij Jot steeds minder en GL3 profiteert. Met 3-2 het zwaarst bevochten punt van de avond.
In koppel 3 valt Danny in voor Robby en die heeft precies één leg nodig om scherp te worden. De eerste leg word na veel gemiste dubbels toch gepakt en ‘the rest is history’ zoals het spreekwoord luidt. GL3 neemt in leg 2 en 3 een goede voorsprong en het word ook nog eens afgemaakt. 3-0 en 6-1 voor.
De laatste koppel is een mooi toetje op de koppels, het is van het dreamteam een goede partij waarin ze een sterk koppel 2 van Jot treffen, maar die zijn niet opgewassen tegen het geweld van Erwin en Jerry. 3-1 is het verdict. 7-1.
De bierronde heeft een goede start van GL3 en die lijn word de hele partij doorgetrokken. GL3 geeft de voorsprong niet weg. Danny krijgt een kans op 167 voor het belangrijkste nevenklassement, maar laat 80 voor Jerry over die geen fout maakt en het zonder show op dubbel 16 vakkundig een eind aan met 20-20-tops.

Na de wedstrijd word er nog gezellig nagepraat en een biertje gedronken voor de bierronde. Ook Just on time bleef nog hangen aan de bar en het bleef nog lang gezellig. Met de acht verdiende punten werd weer huiswaardas gekeerd, Volgende week in en tegen de Halve Maan, de thuiswedstrijd tegen Speedex 10 zal op vrijdag 10 februari gespeeld worden.

Statistieken (competitie en beker)
competitie: 76 punten (4,5 gemiddeld), kwartfinale beker.
John 12/16; Jerry 11/17; Danny 10/16; Erwin 8/16; Robby 3/15
44 singles; 35 koppels en 14 bierrondes

John