17. GL3 – UZDOKVG Twee (7-2)

17 februari  2011

GL3 – UZDOKVG Twee

 

A.Danny              Evert van Berkel
B. Jeroen            Dick Spaans
C. John                 Hans Ribbens
D. Robby             Tinco Dirven
E. Jerry                 Pieter Giljam

F. Erwin

 

Na 10 overwinningen op rij en een ruime voorsprong aan kop in 1B kan 2010-11 met recht een goed seizoen genoemd worden. Na de overwinning in Breda kwam nu UZDOKVG uit Etten naar Made.

 

Danny opende de wedstrijd tegen Evert van Berkel, een sterke en constante factor bij de kinderen van God. De pot ging lang gelijk op, het duel werd echter op de dubbels door beiden zowat weggegeven. Na de eerste twee legs verdeeld te hebben maakte Danny er een eind aan door wel goed te finishen. 1-0.

Jeroen gooide zijn tweede wedstrijd van het jaar. Hieruit was vooral op te maken dat het gebrek aan ritme de arm roestig maakt. In de eerste twee legs had Jeroen telkens pijlen op de dubbel. Helaas werden ze niet benut en gooide Dick ze wel. In de laatste leg was het Dick die met goede scores wegliep en de punten pakte. 1-1

John en Hans beiden goed voor een top-10 plaats in de singlelijst speelden de derde pot. In de eerste leg is het spel redelijk en door in één beurt te finishen pakt Hans de leg. John herpakt zich hierna en schroeft de scores op en verschaft zich ruimte op de dubbels. Met 3-1 word er weer een voorsprong op het bord gebracht. 2-1 voor.

Robby en Tinco die de familie De Laat als angstgegner blijkt te hebben had weer een familielid getroffen in de loting. Na de eerste vier legs gedeeld te hebben speelde Robby (als zo vaak) een vijfde leg, In deze laatste leg liet Rob zien dat te nodige trainingsuren resultaat hebben en na  vele nederlagen in de eerste seizoenshelft mocht er in deze wedstrijd weer een winstpunt genoteerd worden. 3-1 voor

 

Geen slechte score tegen de Ettenaren, die tot deze wedstrijd 3 man in de top-10 hadden.

In de koppels wisselde de klompenaren Evert voor Pieter, die door rugpijn af moest haken. In de eerste koppel werd na een matige eerste leg van GL3 zijde het roer omgegooid. Jeroen ging ook  dubbeltje vinden op z’n tijd. Danny was vooral erg degelijk en met erg goed getimede 100+ scores bleef GL3 toch bij op het scorende vlak. Het werd 3-1. 4-1 voor!

John en Robby mochten nu hun kunsten vertonen. Het was wisselvallig, vooral bij John die de laatste weken beter singles gooit dan de koppels. Na 2-2 tussenstand waren het Robby en John toch die aan het langste eind trokken. 5-1 voor. Een monsterscore lag op de loer.

Robby en Erwin wisselden, en met John koppelde Erwin nu dus tegen Hans en Tinco. John vond zijn scores terug . tegen dit klomp-koppel was het ook weer een spannende  pot over de volle lengte. In de laatste leg was het toch ook weer GL3 dat aan het langste eind trok. 6-1 al.

Jeroen en Jerry speelden de laatste koppel. Jerry viel goed in en met op kritische momenten goede (en hoge) scores bleef GL3 in de race voor een whitewash op de koppels. Net als de voorgaande koppels werd ook deze over de volle lengte gespeeld.  En met een heel belangrijke dubbel 10 voor Jerry werd ook deze met 3-2 gewonnen. 7-1 voor een ongekende luxe tegen een sterke tegenstander.

 

In de bierronde was het erg gelijkopgaand. Hoge en lagere scores werden afgewisseld. Nadat John één pijl op d8 gemist had maakte UZDOKVG het vakkundig af. Deze keer geen bierronde, toch een klinkende overwinning.

Een leuke wedstrijd werd zo weer eens omgezet in een overwinning, na de wedstrijd werd er nog wat nagepraat onder het genot van een biertje. En vooruitgeblikt op de komende wedstrijden.

 

Vrijdag a.s. spelen we in Zevenbergen tegen Scooby’s Bulls. Daarna is er een break van twee weken rondom carnaval.

Zaterdag (morgen dus) is er de eerste ranking van Good Lookin’ in het Hof van Holland in Made. Dit is vrij toegankelijk voor iedereen.

 

Statistieken:

107 punten  (6.3 gem)– 47 gewonnen singles – 48 koppels en 12 bierrondes

Danny 12/14; John 11/13; Jerry 10/13; Erwin 9/13; Robby 3/13; Jeroen 0/2

NB: Danny stond de enige bekerwedstrijd van dit seizoen reserve en speelt in de competitie dus waarschijnlijk één wedstrijd meer.

 

John