18. dn Juup 1 -GL3 (2-7)

Normal 0 21

5 februari 2010 dn Juup 1 – GL3

 

In competitieronde 18 stond de confrontatie tussen dn Juup 1 en GL3. De locatie was het gelijknamige café in Geertruidenberg.Door GL3 werd gestart met Soewares op de bank en voor de overige posities werd natuurlijk geloot.

A: Danny A: Ad Floren
B: Jeroen B: Wilfred van Dijk
C: Robby C: Anouk de Held
D: Erwin D: Alex Goosens
E: John E: Patrick Daanen

Singles
Danny mocht het spits afbijten tegen captain van dn Juup, Ad. Danny begon sterk maar was in de eerste leg wat slordig op de dubbels. Danny pakte deze eerste leg en liet vervolgens geen steek meer vallen. Het eerste punt voor GL3 was binnen. 1-0 voor GL3

Vervolgens was het Jeroen die aan de oche mocht komen. Wilfred en Jeroen gooiden gelijkop maar het was Jeroen die steeds net wat eerder finishte. Wilfred pakte nog wel de derde leg, maar Jeroen pakte de wedstrijd in de vierde. 2-0 voor GL3, na het ontluisterende begin van vorige week was dit een aangename start.

Als derde was het Robby die als tegenstander Anouk had geloot. Anouk begon in de eerste twee legd erg sterk en kwam snel 2-0 voor. Robby heeft nu eenmaal ‘5-legs’ als Middle Name en het verraste dan ook niemand bij GL3 dat het al snel weer 2-2 werd en hij in de vijfde leg de wedstrijd ook nog binnenhaalde. GL3 stond nu inmiddels op een comfortabele 3-0 voorsprong.

Als hekkensluiter was het de GL3 captain, Erwin, die mocht gooien. Erwin begon met goede scores en snelle finihses en hiermee werd het makkelijk 3-0 voor GL3. Het was inmiddels 4-0 voor GL3 en dat was ongekende luxe.
Na 18 wedstrijden zijn de individuele cijfers nu als volgt:
Wedstrijden % / Legs % /180’s /finish

Erwin 16-11 – 69% / 3 / 122
John 15-8 – 53% / 3 / 114
Danny 14-7 – 50% / 6 / 148
Robby 15-5 – 33% / 1 / 104
Jeroen 12-2 – 17% / 1 / 93

———————————————–

72-33 46% / 14
Met deze lekkere tussenstand stonden de koppels en de bierronde nog op het programma. John zou invallen voor Robby in de achtste wedstrijd en de bierronde.

Koppels
Danny en Jeroen startten goed maar gooiden wisselvallig. Een vijfde leg moest het verschil maken tussen dn Juup en GL3. In de vijfde waren het GL3 koppel het best op de dubbels en pakten het vijfde punt. 5-0 en de wedstrijd voor GL3.

Danny en Jeroen bleven staan en met de wedstrijd op zak werd er beter gegooid. Het tweede koppel werd met 3-0 verslagen. Het puntverlies van de afgelopen week werd een beetje goed gemaakt.

De derde koppel was gelijkopgaand en het Juup koppel herpakte zich, na de 3-0 van de wedstrijd ervoor, het werd 2-2 en er moest weer een vijfde leg gespeeld worden en in deze leg was Erwin goed bezig met twee keer een 140 score en hierdoor was er genoeg voorsprong om makkelijk uit te gooien.
7-0 voor GL3.

John maakte zijn invalbeurt en gooide erg wisselvallig. Af en toe werd er een goede score gegooid maar ook veel loose darts. Het werd weer een partij over vijf legs, John en Erwin gooide in deze leg niet uit en dn Juup profiteerde. 2-3, 7-1 voor GL3

Bierronde.
De bierronde werd door dn Juup goed begonnen en zij hadden snel een voorsprong van 100 à 150 punten. Later in de partij werd deze voorsprong door GL3 weer goed gemaakt alleen de dubbel wilde niet vallen. Jeroen, John en Erwin wisten niet te finishen waarna dn Juup het afmaakte en er 7-2 van maakten.

 

Het was een gezellige avond, met een terechte uitslag. Het scoreverloop alleen zuur voor GL3. Jos en Liselore bedankt voor het ‘meereizen’ naar de uitwedstrijd. verder werd nog wat nagepraat en nagedart (met het meegereisde publiek) voor er weer huiswaarts gekeerd werd.
In de loop van de avond was door de WBDF ook de loting van de kwartfinale van de beker bekendgemaakt, komende dinsdag reist Bulls Hit ZTT af naar het Hart van Made voor een plaats bij de laatste 4.

 

John