18. Scooby’s Bulls – GL3 (3-6)

25 februari  2011

Sooby’s  Bulls – GL3

 

A.Danny              Henk Konings
B. Robby             Christian van Ham
C. John                 Harry de Boe
D. Jerry                Jan Willem van Ham E: Shem van Oers F: Antoinette van Ham

In de laatste pot voor de carnavalsbreak was het tijd voor de uitwedstrijd in Zevenbergen. De ongeslagen reeks word steeds langer en langer (en moeilijker om te houden). Met slechts vier man werd de wedstrijd gespeeld, geen uitvluchtopties mogelijk.

 

Danny opende de wedstrijd tegen Henk. Het was een vooral wisselvallig duel met her en der slordige dubbels aan twee kanten. Danny was in de vijfde leg de beste en hier met wel een nuttige finish was het pleit beslecht. 1-0 voor.

Robby kon de goede vorm van de afgelopen weken niet voortzetten. In een matig duel met veel gemiste dubbels hadden zowel Christian als Robby met de winst er van door kunnen gaan. Christian pakte de dubbels uiteindelijk wel en won dus. 1-1 gelijk.

John was erg sterk op de scores en had daardoor genoeg ruimte op de dubbels, dit was nodig want die dubbels wilden ook niet bij John niet in eens vallen. Door de goede buffer in punten kwam de overwinning niet in gevaar. 2-1 voor.

Jerry was als laatst en speelde tegen Jan Willem een goede partij. Tot 1-1 een gelijkopgaand duel, hierna doet Jerry er echter een schepje op met de scores. Dit bezorgde ook Jerry een singlewinst. 3-1.

 

De drie top-10 mannen handhaafden de goede positie op de singlelijsten.  Het spel was matig, maar ook mindere wedstrijden moeten gewonnen kunnen worden. Zowel GL3 als SB wisselden niet voor de koppels, bij SB kwamen de reserves ook niet als invaller.

Danny en Robby gooiden de eerste twee koppels. In de eerste was het vooral het missen van dubbels het probleem, het SB koppel profiteerde hier goed van en pakte in vijf legs de eerste koppel. 3-2

In de tweede koppel zakte het niveau bij Danny en Robby ook bij de scores en de tegenstander rook bloed, dit resulteerde in een white wash behoorlijk kansloos werd het 0-3. 3-3 gelijk.

John en Jerry mochten nu gaan proberen een paar puntjes uit de koppel te halen. In de eerste koppel was het met wisselvallig spel van John en goede dubbels van Jerry een goed koppelpotje. 3-1, GL3 op een punt van de overwinning.

In de tweede koppel liep het net als in de eerste alleen het draaide op een vijfde leg uit. In deze vijfde leg was het GL3 die wel de scores gooiden (én de finish). Na deze overwinning was de twaalfde overwinning op een rij een feit. Er restte alleen de bierronde nog.

 

In de bierronde gooide GL3 de betere scores met meerdere 100+ (en een 180 van John) was de voorsprong aanzienlijk. Zonder veel druk finishte Jerry weer een bierronde. 6-3 winst.

 

Er werd nog een beetje nagepraat en een biertje gedronken. Door Jerry en Robby werd er ook nog een poging tot poolen gedaan en hierna weer huiswaards gereisd (natuurlijk nadat de tegenstander al weg was). De voorpsrong op de Flights bedraagt 13 punten. John en Danny stijgen twee plaatsen in de singleranglijst deze week.

 

Er is nu een carnavalsbreak van twee weken. Hierna is de thuiswedstrijd tegen de Put 2 op17 maart.

 

Statistieken:

113 punten  (6.3 gem)– 50 gewonnen singles – 50 koppels en 13 bierrondes

Danny 13/15; John 12/14; Jerry 11/14; Erwin 9/13; Robby 3/14; Jeroen 0/2

NB: Danny stond de enige bekerwedstrijd van dit seizoen reserve en speelt in de competitie dus waarschijnlijk één wedstrijd meer.

 

John