19. GL3 – De Put 2 (8-1)

17 maart 2011

GL3 – De Put 2

A. Jerry              Arnold van Santbergen
B. Erwin              Stefan Smits
C. Danny             Jeroen Lodder
D. John               Leo Smits
E. Robby             Arie van Santbergen

De wedstrijd tegen de Put, alweer de 19e van het seizoen was stond voor GL3 vooral in het teken van revanchegevoelens. De Put was in de eerste seizoenshelft de enig ploeg die kon winnen.

Jerry startte tegen Arnold. Het was een kwalitatief goede partij, Jerry startte echter niet goed. In de eerste legs liep hij achter de feiten aan. Na een 2-1 achterstand leek het tij gekeerd. En met een goede leg –met 180’er- werd het een decider. Hier was het begin niet goed en daarvan profiteerde Arnold. 1-0 voor de Put.
Erwin startte ook niet goed vurend op alle cilinders. In de vooral de tweede leg was het de captain die de dubbel maar niet gevonden kreeg. Stefan profiteerde alleen in deze tweede leg. In de overige legs pakte Erwin de punten uiteindelijk wel en met een keurige 3-1 was het alweer gelijk.

Danny was het ritme na twee weken duidelijk kwijt. In no-time keek hij ook al tegen een 2-0 achterstand aan. Hier schrok Jeroen dusdanig van dat het voor Danny mogelijk was een perfecte comeback te realiseren.  Danny boog de 0-2 naar 3-2. Danny blijft sowieso nog een week de beste singlespeler én 2-1 voor.

John gooide als vierde. In een rematch van de heenpartij liet John er weing misverstand over bestaan wie er aanspraak maakt op de overwinning. Leo had geen pijl op een dubbel. In straight legs werd het derde punt voor GL3 gescoord.

Jerry kukelt uit de top-10 door de verliesparij. Danny en John handhaven de resp. vierde en vijfde plek. Jerry 13e, Erwin 15e, Robby 73e en Jeroen 87e.

 

De put wisselde tactisch voor de koppels, GL3 natuurlijk niet.

Jerry en Erwin mochten eerst tegen Stefan en Jeroen. De koppel werd nooit spannend. Jerry en Erwin gooien een stabliele partij. 3-0 het resultaat.

Danny en John tegen hetzelfde koppel geeft een zelfde spelbeeld. Het begin was beter dan het eind waarin bijna geen triples 20 gevonden meer werden. Het maakte niet uit, de leg ging wel gewonnen. Hiermee ook de wedstrijd aangezien het het vijfde punt betrof.

Danny en John bleven staan, in de tweede koppel was de tegenstand zwaarder, de bij vooral John waren de dubbels het heikele punt, de scores werden nog wel gevonden, alleen Danny moest in zijn eentje voor de finishes zorgen. Hiervoor droeg Danny goed zorg. Met 3-1 werd ook dit koppel verslagen.

Robby en Jerry gooiden de laatste koppel. Robby maakte een goede invalbeurt en met Jerry die inmiddels goed op dreef was werd ook de laatste koppel gewonnen 3-1, 7-1 voor, de smaak van revanche was zoet (als trappist)

 

De bierronde was een spannende. Na een tijd lanf +/-100 punten achter de feiten aangelopen te hebben werd dit omgebogen in voorsprong. Nadat John en Jerry de dubbel 18 niet geraakt kregen, was het Robby die de honneurs waarnam.   8-1 eindstand, na een 0-1 begin lang niet slecht. Het was een goede partij die wederom weereens vroeg klaar was. Na de vroege binnenkomst van De put was het natuurlijk GL3 die weer de kroeg mee afsloten.

Na de 13e zege op rij is het afwachten wat SHARP en de Flights (vandaag) tegen elkaar doen. De voorsprong bedraagt op het moment 21 resp.  23 punten.

 

Statistieken:

121 punten  (6.4 gem)– 53 gewonnen singles – 54 koppels en 14 bierrondes
Danny 14/16; John 13/15; Jerry 11/15; Erwin 10/14; Robby 3/14; Jeroen 0/2
NB: Danny stond de enige bekerwedstrijd van dit seizoen reserve en speelt in de competitie dus waarschijnlijk één wedstrijd meer.

 

John