19. GL3 – Speedex 10 (1-8)

10 februari 2012
GL3 – Speedex 10
A: Robby    Embrecht Hendrickx
B: Jerry    Rob Dijkers
C: John    Bjorn Kuppens
D: Erwin    Jason de Jong
E: Danny, Jeroen    Ferry Lips
In de week voor de carnavalsbreak kwam de regerend kampioen Speedex 10 naar Made. In de heenwedstrijd was het nog 0-9, dus deze keer was het streven naar een puntje.
Embrecht heeft in de eerste single vooral problemen met dubbel 4. Robby komt in de eerste twee legs niet in zijn ritme, In de derde is het meer een wedstrijd, maar hierin haalt Embrecht de trekker over met, natuurlijk, dubbel 4. 0-1
In de tweede single spelen Jerry en Rob Dijkers de beste wedstrijd van de avond. Na vier sterke legs komt er in de vijfde en beslissende leg een passend einde aan deze ontmoeting. Jerry en Rob staan allebei in twaalf pijlen op een goede finish rond de 100. Jerry maakt het in stijl af en met 111 laat hij Rob geen kans.
John en Bjorn spelen een mooie en snelle partij, John pakt de eerste waarin Bjorn voor sinterklaas speelt. Vervolgens pakt Bjorn zijn ritme op en herstelt de schade. Na vier legs was het nog gelijk en dus hier ook een beslissende leg. Beiden gooien sterk de punten, maar het uitgooien is een loterij. Beiden missen meerdere wedstrijdpijlen en het is Bjorn die uiteindelijk wel finisht. 1-2 tussenstand.
Erwin speelt een goede single, maar verzilvert de kansen die hij zichzelf biedt niet. Jason start wat rustiger, maar is wel vele malen effectiever op het finishen. In alle drie legs van de partij herhaalt hij dat kunstje. 0-3 en een 1-3 tussenstand.
Het eerste koppel is erg sterk van Jerry, maar het is jammer dat Robby veel last heeft van loose darts. Embrecht en Bjorn laten er geen gras over groeien en maken er in drie legs een eind aan.
In de tweede koppel is het spannender, maar Erwin en John moeten uiteindelijk het onderspit delven. John en Erwin wisselen goede en mindere legs af, de eerste word nog wel gewonnen, maar dat is het laatste wapenfeit van GL3. 1-3
In de derde koppel is het spel bij de GL3’ers beter en beter op elkaar en weten er met goede pijlen een vijfde leg uit te halen. In deze laatste leg is de koek echter op bij John en Erwin. Speedex daarentegen hebben nog wat 140’s over en met GL3 nog op ruime acherstand gaat deze koppel met 3-2 naar de gasten.
In de laatste koppel wisselt Robby voor Danny en die heeft een goede invalbeurt tegen het eerste koppel van Speedex. Ook deze koppel word over de volle vijf legs gespeeld. Jerry en Danny krijgen één kansje op de wedstrijd, maar dat is niet genoeg en Speedex profiteert hier ook van. 7-1 inmiddels.
De bierronde die GL3 altijd zo goed gezind is zou het leed enigszins moeten verzachten, maar ook dat zat er niet in. Iedereen gooide goede en slechte beurten en dat resulteerde in niet één pijl op een dubbel. Speedex maakt ook hier geen fout en bezegelen de zege me het achtste punt en een biertje.

Na de wedstrijd werd er nog gezellig geouwehoerd en nog wat nabeschouwd. Een avond vol gezelligheid verlaat GL3 natuurlijk weer als laatste het pand. Met de 8-Jerry (of 1-Dijkkie) staat GL3 nu op 79 punten.
Nu twee weken rust, maar komende week donderdag in de Doelen de kwartfinalewedstrijd voor de beker tegen de Legends.

Statistieken (competitie en beker)
competitie: 79 punten (4,1 gemiddeld), kwartfinale beker.
Jerry 2/18; John 12/17; Danny 11/17; Erwin 8/18;Robby3/17
46 singles;36 koppels en 14 bierrondes

John