19. GL3 – To The Point (4-5)

23 februari 2010

19. GL3 –  To The Point

Het carnavalsreces is voorbij en de eerste tegenstander van GL3 was To The Point (TTP) uit Etten. GL3 had twee afzeggingen van de reguliere vijf van dit seizoen, dit betekende de competitierentree van Toon. De loting bepaalde ook nog eens dat Toon het spits mocht gaan afbijten, John als tweede en Danny en Erwin als resp. derde en vierde.

A: Toon A: René Verweijmeren
B: John B: Bert Boer
C: Danny C: Hans Buijnsters
D: Erwin D: Bert van der Meer
E: Richard Faas

Singles
Toon had in zijn eerste wedstrijd van het seizoen in René een tegenstander die zijn scores wel gooide, maar de dubbel maar niet wist te raken… toen ook Toon op een dubbel stond wist René dubbel één te vinden. In de tweede en derde leg had René minder moeite met finishen en het werd daarmee 3-0. 1-0 voor TTP.

In de volgende partij werd er voortvarend gestart met een 140 door zowel John als Bert. Het was echter Bert die het best stond te finishen en het was al snel 2-0. In de daaropvolgende legs werd de tripple steeds minder geraakt en wist Bert zijn winnende dubbel niet te raken. Het werd 2-2 en een laatste leg moest de winaar brengen. Hier was het niveau weer helemaal terug met een 180 voor Bert en 3x 100 voor John, John miste pijlen voor de wedstrijd en dat deed Bert niet. GL3 al met 2-0 achter.

Danny en Hans kwamen als derde aan de oche –een rematch van 29/10- beiden wisten de eigen legs te winnen en het kwam op een vijfde leg aan. In deze leg was het tot het finishen een gelijkopgaande strijd. Hierna werd het een loterij, omdat beiden erg veel beurten misten op de finish. Het was TTP’er Hans die het eerste zijn dubbel pakte en er zo 3-0 van maakte. Een tragische avond lag nu wel op de loer.

Erwin moest nu als captain het goede voorbeeld gaan geven. Dit deed Erwin dan ook en met goede scores en goed finishen had Bert geen kans om in zijn spel te komen. Erwin pakte het eerste punt voor GL3! Nog wel 3-1 voor TTP.

Koppels
Toon en John stonden nu voor de taak om TTP niet te ver weg te laten lopen. René en Bert B. hadden andere plannen. Al snel was er een 2-0 voorsprong voor de TTP’ers. In de derde leg kwam het GL3 koppel nog een leg terug maar vervolgens maakten René en Bert B. het af in de vierde. 4-01 nu voor TTP.

Toon en John kregen nu rust en Danny/Erwin moesten nu proberen een nederlaag af te wenden. Het eerste, wat wat wel het betere TTP-koppel bleek werd met 3-2 verslagen en daarmee was het tweede hele punt binnen. Dit smaakte naar meer en het tweede TTP koppel Hans/Bert vdM. Dit koppel gaf minder weerstand dan het eerste. Dit resulteerde hierdoor ook in een comfortabele 3-0. De achterstand was teruggebracht tot 1 achter met nog 2 te spelen, alles nog in eigen hand! 4-3 voor TTP.

Hier werd er een kleine pauze ingelast om schaatsen te kijken. Sven Kramer reed zijn 10km race in ‘svencouver’, maar zoals bekend werd het een waar drama voor de Fries. Met deze onwaarschijnlijke beelden op het netvlies werd er door beide teams de wedstrijd hervat. Toon en John traden aan tegen Hans en Bert vdM. Met goede scores van Toon en snelle finifhes van John werd de wedstrijd weer helemaal spannend. 3-1 voor GL3 en 4-4 overall.

Bierronde.
In de bierronde werd wisselvallig gegooid door GL3 maar ondanks dat werd er toch een voorsprong van ruim 200 punten verzameld. Deze voorsprong bleek van geen nut toen alle vier een kans op finishen miste en toen Bert B. maar een pijl nodig had op dubbel 4 was de wedstrijd ten einde. Een bijna comeback van GL3 betekende  de 5-4 zege voor TTP.

TTP won verdiend maar het was toch zuur omdat in drie partijen door GL3 wedstrijdpijlen gemist werden. Er werd nog nagedart en gepraat. Voor de GL3’ers staat komende zaterdag alweer het tweede rankingtoernooi van Good Lookin’ op het programma. Erwin is op dit moment lijstaanvoerder in de tussenstand voor 2010, al is het seizoen nog lang. Tijd om hiervan te bekomen is er ook niet, want aanstaande maandag wacht UZKOKVG Twee in de klomp in Etten.

 

John