2. Bouw en Visie – GL3 (2-7)

14 september 2011

 

Varisun Bouw & Visie – GL3

 

A: Jerry              Daan Jochems
B: Erwin             Mark Schoonen
C: Robby            Arwin Gooijens
D: John               Peter van Oers
E: Danny            Niek Zagers

 

Na de eerste overwinning in het eredivisieavontuur stond in de tweede week de geroutineerde ploeg Varisun Bouw en Visie uit Zundert op het programma. B&V spelen in het door GL3 tot Café Beerenburg omgedoopte Zonneke. Danny was de wissel van dienst en zou niet invallen.

 

Singles:
Jerry speelde een goede single tegen Daan. In de eerste leg speelde Daan voor sinterklaas en daarvan maakte Jerry dankbaar gebruik. In de volgende legs ging het gelijk op, het was Jerry die in vier legs wist te winnen. 1-0

Erwin had een moeizame partij tegen Mark, het was een close duel waarin de captain niet zijn beste spel liet zien. In de laatste leg liet Erwin zien dat hij de beste was en haalde de tweede single binnen. 2-0 GL34 op stoom.

Robby volgde als derde, hij had in Arwin de sterkste van B&V tegenover zich. Robby gooit een sterke pot maar het is Arwin die dodelijk is op zijn finishes. Dit illustreert hij nog met een mooie 146. Het eerste B&V punt is een feit. 2-1.

John is de laatste en staat goed te gooien tegen Peter. Zowel de scores als de finishes (waaronder een 110) zorgen voor het derde punt en zijn derde 3-0 zege dit seizoen. GL3 3-1 uit de singles.

 

Koppels:

Jerry en Erwin gooien hun eerste koppel een goed potje darts. Beide weten hun spel een tandje te verbeteren en daartegen hebben de B&V’ers niets tegen in te brengen. 3-0. 4-1 voor.

In de tweede J&E koppel is de tegenstand sterker. Pas in de laatste leg valt de beslissing. Het gaat lang gelijk op, maar aan het eind neemt GL3 een voorsprong door een goede score van Erwin en het foutloze finishen van Jerry bezorgt het punt bij GL3. 5-1 voor.

Robby en John gaan nu koppelen. Het is vooral bij John wisselvallig, die te veel loose darts heeft. Robby staat sterk te finishen. Het B&V koppel laat zien hoe het moet en pakken hun tweede punt.

In Rob en John’s tweede koppel zijn er minder loose darts en word de triple weer wel gevonden. Robby blijft goed finishen en dat is toch een belangrijk deel van het spelletje. 6-2 voor GL3 na de koppels.

 

In de bierronde is het lang een gelijke strijd. Robby Erwin en Jerry scoren goed, bij John komen de loose darts weer wat terug. Het finishen daarentegen is weer van klasse, met een heuse shanghai-18 finisht John de wedstrijd.

13 punten uit twee wedstrijden, wat een ongekende luxe voor GL3, voglende week een goede graadmeter waar we echt staan, jarenlang topploeg Stieren en Bieren reist af naar de May.

 

Na de wedstrijd werd er nog wat gegooid door de liefhebbers en nagepraat over de wedstrijd onder het genot van het gewonnen biertje. Als afsluiter regelt Jerry nog Beerenburgers, die zijn toch onlosmakelijk verbonden aan Café ’t Zonneke.

De volgende wedstrijd is dus in de Tijd op 22 september tegen Stieren en Bieren. Daarna is de uitwedstrijd tegen JOT op 26 september.

 

Statistieken (competitie en beker)

Jerry 3/3; John 3/3; Erwin 2/2; Danny 1/2; Robby 0/2

negen singles; zeven koppels en drie bierrondes

 

John