2 Fast 4 You is GL3 te snel af en winnen 6-3

20 september 2012
2 fast 4 you – GL3

A:     Ed van Wijk                  Erwin
B:     Jimmy van Schie        Jerry
C:     Jeffrey Martens        Robby
D:     Rodrigo van Hoeckel            John
E:      Andy Genesse           Danny

In de derde speelweek stond wederom een zware pot op het programma. In Oranjestad wachtte 2 Fast 4 You (2F4Y). afgelopen jaar was het in de uitwedstrijd nog 9-0 geworden, maar nu was het niet de planning om met lege handen naar huis te gaan. Met Danny op de reservebank kon het starten.

De captain was deze maal startend werper. Erwin begon matig, maar wel regelmatig. Ed sprintte steeds hard uit de startblokken, maar kon de dubbel niet gegooid krijgen. In de legs één en twee deed Erwin dat dan weer uitstekend en was het tegen de verhouding 2-0. Ed gooide vervolgens zijn dubbels beter en won verdiend met 3-2
Jerry speelde nog eens tweede. Jimmy was de tegenstander, beiden startten goed. Jimmy miste de dubbel in de eerste leg en Jerry pakte die. Na de 1-0 gaf Jerry aan in de derde leg echt gas. Met een 174 en 158 finish was de tweede duidelijk voor Jerry. Jimmy pakte de derde nog, maar Jerry maakte het af in de vierde leg. 1-1 gelijk.

Robby was de volgende aan de oche. Robby gooide constant en op een goed niveau. Het was mede door Jeffrey’s gemiste dubbels spannend. Na 2-2 nam Robby in de vijfde leg een goede voorsprong. Het missen van dubbels bleek echter besmettelijk want na ontelbare pijlen tegen de draad van beiden was het Jeffrey die de laatste dubbel uitprikte. Robby noteerde nog wel zijn eerste 180 van het jaar.

John en Rodrigo sloten de gelederen. In de eerste legs was John iets beter met de scores, Rodrigo gooide beter uit. De eerste vier legs werden gedeeld, wederom een vijfde leg die de beslissing moest betekenen. In deze laatste leg nam John een goede voorsprong en na (wederom) enkele pijlen tegen de draad van de dubbel was dit punt voor GL3.
2-2 uit de single, het was toch wel de avond van de gemiste dubbels van twee kanten lag het niet aan de scores maar het uitgooien zou problematisch blijven.

Jerry en John mochten de eerste twee koppelpartijen de honneurs waarnemen. In de eerste was de start erg sterk. Het schortte hem weer aan het uitgooien. De eerste twee legs was het 2F4Y die steedst terug kwamen en goed finishten. De derde en vierde waren een prooi voor Jerry en John. Met een goede 180 en 104 voor Jerry in de vierde. In de vijfde leg was 2F4Y beter en pakten het punt. In de tweede koppel wilden de dubbels wel vallen en dat resulteerde in keurige 3-0 overwinning.

De gebroeders stonden nu voor het bord. In koppel 3 was het 2F4Y koppel sterk en herpakte zich ten opzichte van hun eerste wedstrijd. Erwin en Robby weren met 3-0 verslagen. Danny kwam in het veld in de laatste pot voor Robby en het was een goede invalbeurt van Danny met onder meer een 180. De mannen van 2F4Y waren wel een maatje te groot en met 3-1 pakte zij hun vijfde punt en daarmee de overwinning.
Alleen het laatste punt was nog te verdienen. De bierronde, het sterke punt van GL3, maar deze keer niet. GL3 had moeite om met de scores boven 60 uit te komen terwijl 2F4Y met grote regelmaat de triple vond. Met grote afstand bleef het bier in Breda.

Op de avond van de gemiste dubbels had het net zo goed 3-6 als deze 6-3 kunnen worden, maar de punten worden gekoesterd en op naar volgende week!

Op dierendag komt AMITY naar café de Tijd en de week erop is het wederom een uitwedstrijd in Oranjestad, dan tegen Tsjik, Tsjik Kaboom!

Statistieken
competitie: 15 punten
Jerry 3/3; John 3/3; Danny 1/2; Erwin 0/2; Robby 0/2
7 singles; 6 koppels en twee bierrondes

John