2 Fast te snel voor GL3

17 januari 2013

GL3 – 2 fast 4 you

A: Robby                                      Wilma van Hoeckel-van Hilst
B: John                                        Rodrigo van Hoeckel
C: Danny                                      Ed van Wijk
D: Jerry                                        Jimmy van Schie
E:                                                Andy Gennesse

Op de verschrikkelijk koude donderdag in januari stond de partij tegen 2 Fast op het programma. tegen 2 Fast 4 You worden altijd wisselende resultaten geboekt. GL3 was captainloos, maar daarom niet stuurloos.

Robby mocht de eerste pijlen gooien deze avond. Tegen de voor 2 fast debuterende Wilma. De eerste leg was redelijk goed, maar geen van tweeën leek ‘m te willen winnen. Robby won de loterij en kwam op 1-0. Vervolgens op 2-0, er leek geen vuiltje aan de lucht. In de volgende legs zakte het bij Robby in en kwam Wilma terug tot 2-2. De laatste leg was het Robby die het eerste punt pakte.

John stond weer op plek twee. Het was een goede partij van John, in de rematch van de heenwedstrijd. In de eerste en derde leg weet Rodrigo de dubbel niet in eens te vinden en profiteert John goed. De tweede leg is duidelijk voor John met o.a. een 180. 3-0 en 2-0 voor.

Danny speelt derde tegen Ed. Het begin is goed van beiden, maar de dubbel valt bij Danny niet en Ed profiteert. Vervolgens gaat Ed er met de partij vandoor.

Jerry en Jimmy acteren in de laatste partij. Jerry finisht de eerste niet en Jimmy pakt deze op nette manier. De 2-0 volgt snel. Jerry komt in de derde goed op dreef en wint zijn eigen leg leg met goed spel. Jimmy houd vervolgens ook zijn leg en maakt de stand weer gelijk.

Danny en Jerry koppelen de eerste koppel. Het is een goede koppelpartij maar die word verloren op de dubbels die bij 2 Fast goed verzord zijn. Jimmy en Jerry gooien beiden een 180 in deze partij.

Robby en John spelen de volgende twee koppels. De eerste koppel is aan het begin erg goed van de GL3’ers. In de eerste twee legs word er zonder problemen een voorsprong opgebouwd. Vanaf dit punt zakt het weg terwijl het bij de bredanaars juist beter gaat. De partij word omgebogen in 3-2.

De derde koppel gaat het vooral bij John een stuk minder terwijl Robby de triple nu lekker gaat raken. Het is niet voldoende voor ook maar enige kans op iets. 0-3 en inmiddels een 2-5 achterstand.

Voor de laatste koppel komen Danny en Jerry terug. De koppel is niet zo goed als in de eerste koppel, maar Andy en Ed gooien ook niet wat zij in de vorige partij lieten zien. Jerry en Danny pakken nog wel de derde leg, maar ook de laatste koppel gaat naar de gasten.

Bierronde: GL3 gooit een wisselvallige bierronde. 2 Fast is goed uit de startblokken en komt op een voorsprong van zo’n 300 punten. Het finishen bij de bredanaars is nu echter om te huilen. GL3 mag helemaal terug komen en zelfs nog pijlen op een dubbel missen voor Ed dubbel 1 uitgooit. 7-2 nederlaag.

Na de wedstrijd werd er met de tegenstander nog lekker het gewonnen biertje gedronken en nog wat nagepraat. Andy wist in zijn invalbeurt nog een mooie 130 finish te gooien.

Statistieken (incl beker)

competitie: 78 punten – 4.9 gemiddeld, laatste 16 beker
John 13/14; Jerry 12/14; Danny 10/14; Erwin 4/13; Robby 2/13
41 singles; 33 koppels en 10 bierrondes

John