2. Schoen Maatjes 26 – GL3 (3-6)

21 september 2010

De Schoen Maatje 26 – GL3

A: Robby            A Ed Holdrop
B: John              B: Dave Hoppenbrouwers
C: Jerry              C: Joris Backx
D: Danny            D: Ralph Boudewijns
E: Erwin             E: Luc Buijs F: bart Verschure

 

Na de eerste thuisoverwinning een week geleden, moest er in de tweede week afgereisd worden naar de Schoen uit Oosterhout. De captain was deze avond reserve en Jeroen ook deze keer nog verhinderd. GL3 speelde dus met dezelfde opstelling als tegen de Flights

 

In de eerste single kwam Robby 2-0 achter maar wist zich goed terug te vechten om er natuurlijk weer een vijfde leg uit te slepen. In deze vijfde leg was het Ed die met enkele goede scores een voorsprong nam en die niet meer afstond. Schoen Maatje 26 (SM26) op 1-0.

Aan John de taak om het weer gelijk te maken. Na de verloren single een week terug en zo gebeurde het ook. John’s triples vielen nu wel en in korte tijd werd het 3-0, de laatste leg werd in stijl afgemaakt met een mooie bull-finish.

Jerry kwam als derde aan de oche tegen Joris van SM26. Jerry vond zijn ritme niet en kwam daarom ook niet in zijn spel. Van al deze wisselvalligheid profiteerde Joris die zelf ook niet veel verkeerd deed, hij won koel met 3-. GL3 weer op achterstand.

Ook Danny had nu de druk weer op zich staan om het weer gelijk te maken. Danny leek er geen last van te hebben en gooide goede scores en verschafte zich daarmee genoeg ruimte om de dubbel te gooien. Onderweg liet Danny zijn eerste 180 van het seizoen noteren. Danny staat hiermee nog steeds op 100% in de singles. En het was bovendien weer gelijk.

De koppels bleven natuurlijk staan en Rob & John startten. Na twee sterke legs die gewonnen werden door de GL3’ers maakte een tegenstander de grootste fout die gemaakt kan worden: Robby kwaad maken, die finishte hieropvolgend 38 keurig met 6 d116 en GL3 stond eindelijk een keer voor.

Het koppel was op dreef en wisselde niet. In de tweede koppel ging het aanvankelijk voortvarend, maar na de 2-0 stokte het toch het tweede SM26 koppel vocht zich terug en won na veel gemiste dubbels van beide kanten de vijfde leg. … weer gelijk: 3-3

Jerry en Danny waren nu aan zet. In de eerste koppel deden zij wat Rob en John verzuimden tegen dit koppel doordrukken in de derde leg. Jerry’s spel verbeterde aanzienlijk en dit koppel werd dus ook met 3-0 gewonnen. 4-3 De overwinning kwam in zicht.

De Captain vond het allemaal wel goed gaan en Jerry en Danny bleven staan. Deze partij ging al net zo goed als de laatste, alleen werd er onderweg een leg afgestaan door slordig finishen. In de vierde leg werd de wedstrijd in Gl3 voordeel beslist door een d16 van Jerry. 5-3 voor GL3

Nu alleen de bierronde nog, de belangrijkste van allemaal. Robby wisselde vrijwillig voor Erwin en met de captain in de gelederen ging GL3 voortvarend van start en nam een kleine voorsprong. Deze werd niet meer afgestaan tot de finish in zicht kwam. Nadat iedereen wel een beurt de kans had gehad was het Danny ‘mister Bierronde’ die het natuurlijk weer afmaakte met d10. hiermee werd wederom met 6-3 gewonnen, en zijn we voor één dag toch zeker ranglijstaanvoerder.

Een uitslag om als GL3 tevreden op terug te kunnen kijken. Er werd door de liefhebbers nog nagedart, genoeg tijd om nog een biertje te pakken . De eerstvolgende thuiswedstrijd is tegen de Fiserman Friends op donderdag in Café de Tijd. Vervolgens zal er afgereisd worden naar Etten, naar Café de Klomp om het op te nemen tegen UZDOKVG Twee een ploeg waarmee vorig seizoen als gedeeld vijfde werd afgesloten.

 

John