20. GL3 – d’n Juup (5-4)

01 maart 2012

GL3 – d’n Juup

A:Jerry                                                  Arjen Rullens
B: Robby                                               Corné Faro
C: John                                                  Danny Beunis
D: Erwin                                                Marco de Ronde

Na de carnaval stond alweer de twintigste competitiewestrijd op het programma. Van d’n Juup werd in het najaar nog ruim verloren Aan tectiek doet GL3 nooit, dus ook deze wedstrijd werd de opstelling geloot. En bovenstaande kwam uit de bus. Danny moest deze wedstrijd ziek overslaan, maar zal volgende week weer inzetbaar zijn.
Jerry speelt een sterke singlepartij met Arjen, beiden gooien sterke scorende beurten. De eerste twee legs worden gedeeld. In de derde leg pakt Jerry het initiatief en pakt leg drie en vier met goed spel. 1-0
Robby mag tegen de captain van d’n Juup. Corné pakt de eerste twee legs waar Robby steeds pijlen op de dubbels mist. In de derde leg lopen de scores goed en laat Robby Corné kansloos. In de vierde leg herpakt Corné zich echter helemaal en met een sterke eindsprint is het Corné die voor zijn ploeg het tweede punt pakt.
John speelt derde en het is een goede en gelijkopgaande partij. John staat vooral de finishes goede te raken. De eerste twee legs worden met de eerste pijl afgemaakt. In de derde is er wat meer ruimte en ook die leg word winnend afegsloten. GL3 weer op voorsprong.
Als laatste single speelt de captain. Erwin speelt een goede partij, maar weet de dubbels niet te vinden. Dit doet Marco wel en steeds met de eerste pijl. Dat geeft de doorslag in deze vierde wedstrijd. Met 3-0 word de captain verslagen. 2-2 na de singles.

In de eerste koppel hebben de GL3’ers steeds een kans op de dubbel, maar deze word niet geraakt en dat doen de gasten uit Geertruidenberg steeds wel. En vaak met de eerste pijl. Jerry gooit veel goede scores, het is jammer dat Robby niet mee gaat in het scorend geweld. D’n Juup gaat hiermee wel consequent door en pakt op die manier voor het eerst een voorsprong.
Erwin en John moeten nu de eer verdedigen. In de eerste leg gaan de Juupers verder waar ze gebleven waren. In de volgende legs gaan Erwin en John ook ‘echt’ van start. Met goede scores en zonder veel missers op de dubbels keren Erwin en John het naar 2-1. D’n Juup dwingt vervolgens met een erg goede leg een beslissende vijfde leg af. In deze laatste leg is het GL3 die het best zijn. Met ruime voorsprong word de stand weer gelijk gemaakt.
De derde koppel is qua scores voor d’n Juup. Op de dubbels is GL3 echter sterker. Na de eerste twee legs gedeeld te hebben, is het in de derde leg d’n Juup die met een 180 en 140 een ruime voorsprong neemt, maar het vergeet af te maken. John rond het voor Gl3 af met een mooie 132 finish. De vierde leg is voor Gl3, d’n Juup komt niet in het stuk meer voor. 4-3 voorsprong
De laatste koppel is wederom een sterke partij van het Juup-koppel. Deze keer ronden ze het echter wel af. Marco steelt de show met een mooie 144 finish met GL3 op 32. 4-4 na de koppels.

De bierronde word beslissend. GL3 start sterk en de mannen van d’n Juup niet echt, deze slechte start komen ze niet meer te boven. GL3 werkt rustig naar een finish toe en kan zelfs nog een paar beurten missen op de dubbel. Het is Erwin die de dubbel uiteindelijk gooit.

 

Na de wedstrijd werd er met de drie niet gokkende Juupers nog gezellig een praatje gemaakt en een biertje gedronken. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen de Legends uit Breda op het programma. En natuurlijk werd het weer laat in de Tijd. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 15 maart tegen Nee Gullie!!.

 

Statistieken (competitie en beker)

competitie: 84 punten (4,2 gemiddeld), halve finale beker.
Danny 12/18; John 13/20; Jerry 13/20; Erwin 9/20; Robby 3/18
50 singles; 40 koppels en 16 bierrondes

 

John