20. Let’s Stee – Gl3 (3-6)

24 maart 2011

Let’s Stee – GL3

 

A. Erwin            Dennie van Opstal
B. Robby          Corné Ewals
C. John              Tijs van Alphen
D. Jerry             Leon Ewals
E. Danny          

 

De uitwedstrijd tegen Let’s Stee in de Stee in Prinsenbeek was voor de meesten de vierde wedstrijd in acht dagen. In de rest van het seizoen staat er voor Let’s Stee (LS) niet veel meer op het spel. Zij kunnen vrijuit spelen terwijl voor het kampioenschap voor GL3 toch steeds dichterbij lijkt te komen.

 

De beide captains startten, Dennie die al een tijdje bovenaan de singlelijst staat bewees dat hij daar thuishoort. In een partij die matig startte, powerde hij in leg twee (met o.a. 152 finish) langs Erwin, die zijn tweede nederlaag tegen Dennie ging leiden. Erwin speelde niet op zijn top en moest met 3-0 het onderspit delven. LS 1-0 voor

Robby heeft in de tweede seizoenshelft een goede wederopstanding. Ook deze week werd er door Robby weer een punt gesprokkeld en zijn percentage wat dragelijker gemaakt. Dit gebeurde in een partij die ontsierd werd door behoorlijk wat gemiste finishes. Robby gooide, heel toepasselijk, met dubbel 1 de partij uit. Alweer de derde zege in de laatste vijf singles. 1-1 gelijk.

John net als afgelopen week als derde, alleen nu was het niet zo’n flitsende start. In de eerste leg werd de triple maar niet gevonden, de dubbel uiteindelijk met de eerste pijl geraakt. Hierna leek de ban gebroken en ging het redelijk voortvarend tot een 3-0 zege. Tijs had kansen maar benutte ze niet, dat werd hem fataal. 2-1 voor

Jerry mocht de voorsprong uitbouwen. Jerry’s begin was niet sterk, maar na een 1-1 tussenstand zette hij goed door en won de laatste twee met goede scores en . snelle finishes. 3-1 voor uit de singles, geen slechte score, Dennie stoomt af op de koppositie in de singles, als hij zo blijft gooien als in deze partij behoort hem die titel. John passeert Danny, door diens reservebeurt, volgende week is het echter weer Johns beurt en kan Danny weer terug voorbijsteken.

 

In de koppels startte Erwin en Robby, ze hadden niet het passend antwoord op de goede scores van de Stee, Erwin verbeterde zijn spel van de single iets en Robby trok de kar maar het eindigde in een 3-1 voor LS.3-2 voorsprong.

Voor de tweede koppel gaf Danny aan niet te willen invallen. Erwin en Robby gingen dus verder. Erwin beloonde het door Danny in hem gestelde vertrouwen niet teleur en bevestigde zijn stijgende vorm. Bij Robby liep het nu wat moeizamer. Het resulteerde desalniettemin in een mooie 3-1 zege. De overwinning kwam weer wat dichterbij. 4-2

John en Jerry startten erg goed in de eerste koppel. Het was jammer dat John niet met de 15e pijl finishte in de eerste leg, dan had deze leg in stijl afgesloten geweest. Jerry klaarde de klus en net als in de overige legs liepen de dubbels goed bij de benjamin van het team.  De eerste koppel werd snel afgewerkt en met 3-0 was de overwinning binnen.

In de laatste koppelpartij liep het net wat minder goed dan in de eerste. De tegenstand was groter en de afwerking niet accuraat. In deze partij liet het LS koppel na Erwin en Robby ook John en Jerry de hielen zien.  3-1 verlies, nog wel 5-3 voorsprong

 

De bierronde leek lange tijd een kansloze zaak voor GL3 de achterstand liep langzaam op naar ruim 200 punten. In de laatste fase haperde het bij LS, finishes werden verprutst en GL3 begon met 100+ scores te gooien. Met Erwin die de eerste pijl op de dubbel raakte was er zeker sprake van een gestolen bierronde.  Maar ook gestolen punten tellen als punten.

 

De voorsprong bedraagt op het moment 20 op de Flights, die vandaag (vrijdag) nog in actie komen tegen Anti-Slip, de hekkensluiter. Voor GL3 staat komende donderdag de ontmoeting met AS op het programma.

 

Statistieken:

127 punten  (6.4 gem)– 56 gewonnen singles – 56 koppels en 15 bierrondes

John 14/16; Danny 14/16; Jerry 12/16; Erwin 10/15; Robby 4/15; Jeroen 0/2

NB: Danny stond de enige bekerwedstrijd van dit seizoen reserve en speelt in de competitie dus waarschijnlijk één wedstrijd meer.

 

John