Cool

20. UZDOKVG Twee – GL3 (3-6), Ranking 2

27 februari 2010
2e Ranking 2010

In de tweede ranking kon het succes van de eerste niet geëvenaard worden. Alle GL3’ers haalden de halve finales niet. Door de overwinning van Dalton Joost staat hij nu aan de leiding in het tussenklassement. Eén punt voor Erwin. De volgende ranking is op 27 maart, alleen hebben dan de GL3’ers (en Femke, GL6) al een andere afspraak staan bij de vrienden van de NOPB. Kans voor de andere rankinggooiers om in te lopen dus Cool

1 maart 2010
UZDOKVG Twee – GL3

In de twintigste competitieweek stond voor GL3 de maandag wedstrijd in de Klomp in Etten op het programma. GL3 toog vijf man sterk naar Etten, waar de strijd om de middenmoot gestreden ging worden. In de Klomp werd er geloot en dat gaf de volgende confontaties;
A: John             A: Evert van Berkel
B: Robby            B: Ruud Blok
C: Danny            C: Hans Ribbens
D: Jeroen            D:Tinco Dirven
E: Erwin             E: John Vrolijk

Singles

In de eerste single mocht John aantreden tegen Evert, John had de laatste wedstrijden niet meer gewonnen en kon een overwinning wel gebruiken. De start was gelijkopgaand met van beide kanten mooie en mindere scores. Na de eerste vier legs gedeeld te hebben was het John die in de vijfde een comfortabele voorsprong en daarmee de overwinning pakte.
1-0 voor GL3

Robby en zijn tegenstander hadden beiden vooral veel moeite met de finishes en dat beeld bepaalde de partij. In de eerste en tweede leg was het Robby die de dubbels het eerste wist te pakken en kwam dus op 2-0. Na eerst nog een leg afgestaan te hebben was het Robby die de overwinning binnenhaalde.
2-0 voor GL3

Als derde mocht Danny aan de oche verschijnen, Hans’ start was echter veel beter en hij stond dan ook in no-time 2-0 voor. Op dit punt begon Danny echter warm te draaien en pakte met een 16-darter de derde leg. Dit bleek het kantelpunt in de partij, Danny pakte hierna ook nog de laatste twee legs en GL3 stond al 3-0 voor.

In de laatste single waren het Jeroen en Tinco die het tegen elkaar opnamen, Jeroen kwam gedurende deze pot helemaal niet in zijn spel en had daarbij het geluk van Robby niet, Tinco gooide namelijk wel een degelijke partij en die haalde dan ook het eerste punt voor UZDOKVG binnen.
nog wel 3-1 voor GL3.

Koppels
John en Robby waren nu aan zet tegen hun singletegenstanders. Het ging voortvarend en de de scores werden steeds beter. In de vierde leg was het John die met een mooie 96 finish de partij afsloot.
4-1 vor GL3

John en Rob bleven staan en moesten nu tegen Hans en Tinco. Dit koppel gaf meer weerstand en het was na vier legs die erg gelijkopaand waren dan ook 2-2. In de vijfde leg gooide het UZDOKVG koppel erg goede scores en John en Robby raakten de tripple niet meer zo frequent. Dit gaf UZDOKVG de kans om dit koppel te pakken en de spanning enigszins terug te brengen naar 4-2 voor GL3.

In de derde koppel bleven Hans en Tinco staan en kwamen Danny en Erwin (Jeroen wisselde vrijwillig al na een partij). Hans/Tinco was echter lekker op dreef en invaller Erwin moest nog aan het bord wennen. Deze combinatie resulteerde in een 3-0 voor de tegenstander.
De voorsprong liep nu terug met het eind in zicht.. 4-3 voor GL3

In de laatste koppel viel bij UZDOKVG John in en met hem in de gelederen startte zij erg goed en stonden al snel op een 2-0. Nu gebeurde echter hetzelfde als in Danny’s single. Danny en Erwin gooiden een goede leg en Danny rondde het af met 98. Hiermee was de ban gebroken en van 0-2 werd het 3-2. De overwinning was binnen.
5-3 voor GL3

Bierronde
In de bierronde ging het lang gelijk op. Tegen het einde was het GL3 die wat meer triples gingen gooien en na een gemiste 88 van John maakte Robby het mooi af met zijn eerste pijl op de dubbel.

Na de 7-2 in de heenwedstrijd was het nu 6-3.
Door GL3 kon er met een goed gevoel huiswaards gekeerd worden, nadat er genoten was van het gewonnen biertje.

Komende week staat de thuiswedstrijd tegen Jan Steen op het programma. En dan op 18 maart: NOPB- GL3.

Het jaaroverzicht (GL3 eerst genoemd):

 

ONT

Dalt.

JOT

Doel.

Juup

TTP

UZ…

JS2

NOPB

GFI

ZE

MM

CMA

Thuis

7-2

3-6

5-4

2-7

6-3

4-5

7-2

 

6-3

 

 

6-3

 

Uit

5-4

1-8

4-5

5-4

7-2

5-4

6-3

3-6

 

6-3

0-9

 

7-2

 

12-6

4-14

9-9

7-11

13-5

9-9

13-5

 

 

 

 

 

 

 John