21. GL3 – Jan Steen 2

9 maart 2010
21. GL3 – Jan Steen 2

Voor GL3 stond er weer een thuismatch op het programma, de tegenstander was Jan Steen 2 (JS2) uit Zevenbergen, de uitwedstrijd was verloren. Hierdoor gemotiveerd begon een Gl3 kwintet aan de wedstrijd. Natuurlijk werd er weer geloot en dat leverde het onderstaande op:
A: Robby            A: Krijn van Aart
B: John              B: Erwin Slabbekoorn
C: Jeroen            C: Raoul Slabbekoorn
D: Erwin                        D: Maurice van Rosmalen
E: Toon, F: Danny

Singles
Robby mocht het spits afbijten en trof in Krijn een tegenstander die goede scores gooide, alleen hij wist de dubbels niet zo snel te raken. Robby’s scores waren minder maar hij kwam terug als Krijn op een finish stond. Het was toch Krijn die steeds de dubbel voor Robby wist te vinden en het eerste punt voor JS2 op het bord zette.
1-0 voor JS2

De tweede partij was John tegen Erwin. Van beide kanten werd er goede scores begonnen. Erwin had echter voor het finishen slechts één pijl nodig en John had aan één niet genoeg. Het was snel 2-0 voor Erwin. In de derde leg zakte het niveau en na een aantal gemiste dubbels was het toch weer Erwin die finishte. 3-0, nog geen leg vor GL3…
2-0 voor JS2

Jeroen en Raoul speelden de derde single. De eerste leg gig snel naar Raoul, in de tweede was het meer een wedstrijd en was het het finishen van deze Slabbekoorn dat de doorslag gaf dit was ook het beeld in de laatste leg. 
alle 9 gespeelde legs waren inmiddels gewonnen door JS2, captain Erwin moest zijn team nu aan de hand nemen en het goede voorbeeld geven.

Erwin speelde in zijn single tegen Maurice en deed wat hij moest doen, goede scores en niet te veel pijlen missen op de dubbel. Maurice pakte nog de tweede leg maar in de vierde was het Erwin die GL3’s eerste punt binnenhaalde.
3-1 voro JS2

Koppels
Robby/John mochten het nu opnemen tegen hun single-tgenstanders. Die bleken een goed koppel, Robby/john gooiden wisselvallig en kregen dan ook alleen in de eerste twee legs een kansje op een hoge finish. Ook deze partij werd een prooi voor JS2. 
4-1 voor JS2, het was nu de hoogste tijd voor Jeroen/Erwin om het tij te keren.

De eerste kopppel was een erg gelijkopgaande strijd waarin na een 2-2 na vier legs de eerste vijfde leg van de avond gespeeld zou gaan worden. Ook in deze vijfde leg waren de teams aan elkaar gewaagd en was het Erwin die voor GL3 ook het tweede punt binnengooide. 
het was nu 4-2 voor JS2

Jeroen en Erwin beven staan en mochten het nu opnemen tegen het andere koppel van JS2. het GL3-koppel was op stoom en bleef goede scores gooien, Erwin liet in deze pot ook nog een 180’er noteren, het JS2 koppel won één leg en daarmee werd de voorsprong teruggebracht tot één punt.

4-3 voor JS2

Robby wisselde voor Toon en die mocht nu met John het opnemen tegen Raoul/Maurice. Het bleef lang gelijkopgaand met na een 2-2 tussenstand dus een vijfde leg. In deze leg bleven de beide koppels lang op gelijke hoogte. Na een aantal gemiste dubbels was het het JS2 koppel dat de zege binnenhaalde met het vijfde punt.

Het was nu 5-3.

Bierronde
In de bierronde nam eerst GL3, mede dankzij een 140’er van Erwin een voorsprong, deze werd door JS2 hierna weer omgebogen in een achterstand en tegen het einde was het weer gelijk. GL3 miste meer op de dubbels dan JS2 en die haalden dan ook het zesde punt voor zichzelf.

De einduitslag kwam hiermee op 6-3 net als in de heenwedstrijd en daar was niets op af te dingen, JS2 bleef nog even plakken en er werd nog wat nagedart en een biertje gedronken. JS2 houdt met deze uitslag nog uitzicht op de derde plek en voor GL3 moet het nog raar lopen wil het nog anders dan zesde of zevende eindigen.

 

 

Volgende week is het dan zover de uitwedstrijd tegen de vrienden van de NOPB waarna er twee thuiswedstrijden ingepland staan. Go For It op 23 maart en t Zit Erbij op 30 maart.

John