21. Legends – GL3 (3-6)

09 maart 2012

The Legends – GL3

A:Bjorn van Mook                               John
B: Willie-Jan van de Goorbergh             Jerry
C: Mike Matthijssen                             Erwin
D: Davy Mol                                       Danny

  Na de bekerwedstrijd van drie weken terug stond nu de competitiewedstrijd tegen de Legends op het programma. Van the Legends werd in het najaar nog met 5-4 verloren en in de beker was er een 5-4 winst. Aan tactiek doet GL3 nooit, dus ook deze wedstrijd werd de opstelling gelootm, en bovenstaande kwam uit de bus. Dany was weer beter, maar nu had Robby een griepje en moest deze wedstrijd noodgedwongen overslaan.
  John speelt een sterke singlepartij, John gooit erg goed en Bjorn niet zo sterk. John pakt de eerste leg en start de tweede met een 180, hiermee word de partij binnengehaald. Bjorn komt niet meer in zijn spel. 3-0
  Jery mag tegen de captain van the Legends. WJ pakt de eerste twee legs en laat Jerry kansloos. In de derde leg lopen de scores van Jerry goed en pakt Jerry zijn revanche. In leg vier is het Jerry die sterk gooit maar WJ die de dubbel raakt. 3-1 en 1-1 gelijk..
  Erwin speelt derde en het is een goede en gelijkopgaande partij. Erwin staat vooral de finishes goede te raken. Erwins goede finsihes kan Mike niet pareren. In de laatste leg is er wat meer ruimte en ook die leg word winnend afgesloten. GL3 weer op voorsprong. 2-1
  Als laatste single gooit Danny. Danny speelt een goede partij en staat ook goed de dubbels te raken. Davy is wel in de buurt, maar niet is staat deze aanval af te slaan. In straight legs wint ook Danny zijn single. 3-1 voor GL3.

  In de eerste koppel spelen John en Jerry erg sterk en word zonder al te veel tegenstand het punt veilig gesteld. In drie legs worden niet veel pijlen op een dubbel gemist, en met de scores is ook niets mis. 3-0 en een 4-1 voorsprong voor GL3.

In de tweede koppel is het spannender, dit Legends koppel is sterker. John en Jerry weten na een 2-1 achterstand er met een leg van 21 pijlen 2-2 van te maken. Hier stokt het helaas, de laatste leg missen beiden de pijlen op het vijfde punt, the Legends gaan er met de winst vandoor. 4-2 voor, nog wel.
In de derde koppel is het Erwin en Danny die even warm moeten worden, maar na één leg is het zover en word de vijfde leg die de beslissing moet brengen. In deze laatste leg zijn het de GL3’ers die het best presteren en zonder veel druk op een finish komen. In de laatste fase word niet gefaald en met 3-2 haalt Danny het vijfde punt binnen.

De laastste koppel van de avond. GL3 start sterk en de Legendes nog sterker, deze slechte start komen ze niet meer te boven.  The Legends werkt rustig naar een finish toe en kan zelfs nog een paar beurten missen op de dubbel. Het is wel de vijfde leg die de beslissing moet brengen, maar hierin zijn de Legendes net iets beter, ze geven zich een paar pijlen op de dubbel. Deze word ook goed geraakt en daarmee de koppelpartijen gedeeld. 5-3 de tussenstand.

De bierronde word goed begonnen door GL3 en na de eerste ronde staat er al een voorsprong van zo’n 100 punten op het bord. Deze word gelijkmatig uitgebouwd en John mag in zijn vijfde beurt op de dubbel gaan gooien. Hij raakt die met de tweede pijl en eindigt de wedstrijd. 6-3 winst in de lastige uitwedstrijd tegen de #3 in de tussenstand.

  Na de wedstrijd werd er met de Legendes nog gezellig een praatje gemaakt (er kon nu gerookt worden in de kantine) en een biertje gedronken. Volgende week staat de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Nee Gullie!! Op het schema, maar morgen (vandaag, zaterdag) staat de derde ranking van Good Lookin op het programma (ook in Café de Tijd).

 

Statistieken (competitie en beker)

  competitie:  90 punten (4,2 gemiddeld), halve finale beker.
Danny 13/19; John 14/21; Jerry 13/21; Erwin 10/21; Robby 3/18
53 singles; 42 koppels en 17 bierrondes

 

John