22. GL3 – Nee Gullie!! (6-3)

15 maart 2012

GL3 – Nee Gullie!!

A: Danny                    Richard Aerts
B: John                      Jeffrey van Ginneken
C: Robby                    Henny Smans
D: Erwin                     Peter Visser
E: Jerry

Na drie goede overwinningen op rij kwamen nu de mannen van Nee Gullie afgereisd naar Café de Tijd. In Breda was er in november nog met 5-4 verloren, ruimte voor verbetering dus.

Danny startte voor de verandering een keertje en startte ook lekker. Danny en Richard waren goed aan elkaar gewaagd, maar het was Richard die de dubbels beter raakte en met 3-1 wist te winnen.

John gooide tegen Jeffrey en startte vooral sterk. De eerste leg was in 15 pijlen binnen, hierna zakte het niveau flink en de dubbels ruim gemist. Na een derde leg die meer van een loterij weg had herpakte John zich en won met 3-1

Robby was weer beter en gooide als derde. Robby’s start was goed en effectief op de dubbels Het was snel 1-0, maar hier ging Henny beter en constanter scoren. Hiermee wist die de stand om te buigen in een 3-1 zege. Robby was erg ontevreden over zijn spel en wisselde gelijk voor Jerry.

Erwin mocht de laatste single tegen Peter, het was van de captain een goede wedstrijd. De scores werden goed geraakt en ook de dubbels snel gevonden. Al met al een erg goed potje darts van de captain die het geen moment een wedstrijd liet worden.

2-2 uit de koppels, net als in de heenwedstrijd. Nu beter koppelen als toen…
Danny en John starten de eerste koppel goed. De eerste leg moeten beiden er nog wat in komen, maar vanaf de tweede is de sneltrein niet meer te stoppen. Met 3-0 staat GL3 voor het eerst op voorsprong deze avond.

De tweede koppel zag Erwin en Jerry weer eens samen koppelen. Het duo moest even aan elkaar wennen, maar na de 2-2 tussenstand hadden Jeffrrey en Richard geen kans meer, de G3’ers denderden eroverheen. 4-2 voorsprong.

Erwin en Jerry mochten blijven staan en dat ze warmgegooid waren was te zien. Peter en Henny hadden geen antwoord op het sterke spel van de thuisploeg. De tweede winstpartij voor GL3’ers en de overwinning op Nee Gullie!!

In de laatste koppel keerden Danny en John terug. Het was vooral Danny die terug keerde, bij John was het beste eraf. Na de eerste vier legs gedeeld te hebben kon John toch een beetje aanhaken bij Danny, het bleek voldoende want het was voldoende voor het vierde koppelpunt.

Van 2-2 naar 6-2, een goede prestatie in de koppels die voorheen nog veel problemen veroorzaakten. Nu nog een biertje verdienen.
In de bierronde is het van GL3 zijde niet best. Er lijkt niet veel zin een consumptie te zijn. In de eerste acht beurten word slechts één juiste triple geraakt en dat is niet voldoende. Tel daarbij op dat Jeffrey namens Nee Gullie met de eerste pijl uitgooit dan is de bierronde terecht voor de Bredanaars.

Na de wedstrijd werd er nog een gezellig biertje gedronken met Nee Gullie en wat nagepraat, onder andere over de steeds maar groeiende kansen op nog een seizoen eredivisie. Good Lookin’ 7 moest deze donderdag ook een thuiswedstrijd gooien en deze werd met 7-2 winnend afgesloten. Het werd toch nog laat doordat Speedex 10 had moeten gooien tegen de Daltons en na hun overwinning nog een biertje kwamen drinken. Onder het motto “nooit meer naar huis” verliet iedereen pas met sluitingstijd het pand. GL3 is door deze overwinning tevens de Daltons gepasseerd, de altijd belangrijke broederstrijd.

Volgende week staat de uitwedstrijd in de kantine van Boeimeer op de planning, de week erop reist 2 Fast 4 You af naar de Tijd.

 

Statistieken (competitie en beker)

competitie: 96 punten (4,4 gemiddeld), halve finale beker (5 april tegen Stieren & Bieren).

John 15/22; Danny 13/20; Jerry 13/21; Erwin 11/22; Robby 3/19

55 singles; 46 koppels en 17 bierrondes

 

John