22. NOPB – GL3 (5-4)

18 maart 2010

NOPB – GL3

In de Hel van de Leur stond een van de mooiste wedstrijden van het seizoen op het programma, NOPB-GL3. Voor Erwin was het daarom extra zuur dat hij nu net deze pot moest missen. Vijf man sterk ging GL3 naar De Hel en er was ook nog meegereisd publiek (of was het thuispubliek?)
A: Jeroen A: Teun Rijnen
B: Robby B: Michel Koevoets
C: John C:Patrick van den Broek
D: Danny D: Erik Hommel
E: Toon E Rob de Waal

Singles

Jeroen beet het spits af tegen Teun de Hooligan. Jeroen kon in deze partij niet in het spoor van Teun blijven en het werd dan ook een eenzijdige partij snel in het voordeel van de NOPB beslist was.
1-0 voor NOPB

Robby trad als tweede aan en trof Michel da Bull, qua scores was het gelijk opgaand maar Michel maakte de legs beter af. Het was wisselvallig maar de uitslag hetzelfde als in de eerste pot.
2-0 voor de NOPB

Als derde was het John’s beurt hij nam het op tegen Patrick de Hunter. Dit was een gelijkopgaande partij met mooie scores en goede finishes. Het werd dan ook 2-2. In de vijfde leg was het finishen een klein beetje minder maar maakte John het af na een achterstand van zo’n 150 punten. Het eerste punt op het bord.
2-1 voor NOPB

Danny en Mighty Erik gingen nu het laatste single-punt bevechten. Danny won overtuigend de eerste leg waarna Erik de tweede met een nuttige 72 de tweede pakte. Hierna was het Danny weer die de lakens uitdeelde en met eveneens een 72 de stand weer helemaal gelijk maakte.
2-2

Koppels

Jeroen en Robby konden nu uit op revanche, tegen Teun en Michel lukte dit enigszins. Het spel was stukken beter als in de singlepartijen. De Helbewoners waren echter toch een beetje te sterk en pakten deze met wedstrijd 3-0
3-2 voor NOPB

In de tweede koppel hadden Jeroen en Robby minder in te brengen dan in de eerste. Er werd nog een leg gepakt maar dit weerhield de  ‘platinum boys’ er niet van om de marge weer op twee te brengen én NOPB één punt van de overwinning.
4-2 voor NOPB

John en Danny stond nu de nobele taak om het spannend te houden in de Hel. Dit was in deze eerste koppel geen probleem, na de eerste twee legs in no-time opgeëist te hebben kwam de klad er een beetje in en kwamen de ‘platinum boys’ een leg terug. In de vierde werd de eindstand op 3-1 bepaald. De achterstand bedroeg nog maar één punt. 4-3

John en Danny waren goed bezig en plakte aan deze mooie eerste koppelzege een tweede vast, Teun wisselde voor Sharky Rob. Dit was geen probleem voor het GL3 koppel en er stond weer een gelijke stand op het bord, de bierronde werd allesbeslissend. 4-4 Gelijk!

Bierronde

Toon wisselde voor Jeroen voor GL3.
De bierronde was geen mooie climax voor de avond, niet omdat NOPB het laatste punt pakte maar vanwege het bij tijd en wijlen ver te zoeken niveau. Het werd na veel gemiste pijlen op de allerlaatste dubbel dus 5-4 voor NOPB.

 

Het was een vooral gezellige avond darts in de Hel, na nog enkele consumpties en een beetje nadarten werd er afscheid genomen van de NOPB’ers. Dit echter niet voor lang want over ruim een week is het de vrienden van.. en dan in GL3 weer met een afvaardiging aanwezig. Daarvoor word er zondag meegedongen om het open Wagenbergs akmpioensahp en in het Hart nog gegooid tegen de heren en dames van Go For It op 23 maart.

 

John.