23. DV Boeimeer – GL3 (3-6)

23 maart 2012

Boeimeer – GL3

A: Danny Burger                  John
B: Lorenzo Boudewijns          Danny
C: Peter Otto                      Jerry
D: Jan Paul van Oosterom     Robby
E: Mak v.d.Muijsenberg         Erwin

F: Dennis Stevens

Na vier goede overwinningen op rij reisden nu de mannen van GL3 af naar Boeimeer in Breda. Thuis was er in november nog met 6-3 gewonnen, maar Boeimeer had versterking aangetrokken dus geen makkelijke punten deze keer.

John startte weer eens, deze keer tegen de beste van DVB, Danny, de nieuweling. Een goede erg goede partij. In de eerste vier legs was er geen speld tussen te krijgen. John finishte vooral erg goed. In de laatste leg waren weer de scores van beide kanten goed, Danny die eerst op een finish kwam maar zelfs John nog een kans gunde, maar het toch zelf af maakte. 1-0

Danny gooide deze keer geen goede single. In de eerste legs tegen Lorenzo had Danny geen kans, maar hij kwam langzaam in z’n spel. De twee eerste legs hadden Lorenzo zo opgewarmd dat die steeds beter ging gooien en dat ook liet zien in de derde. 3-0 naar Lorenzo, een van Danny’s grootste nederlagen van dit jaar.

Jerry speelde naar eigen zeggen niet goed, maar toch een best goede partij. De dubbels liepen nooit erg soepel, maar het was een one-man-show deze single. 3-0 voor Jerry, het eerste punt voor GL3.

In de laatste single startte Robby goed maar na één leg had JP het wel gezien en gooide de betere scores en zonder extreem goed te finishen wist die toch drie legs te pakken. 3-1 en 3-1 voor Boeimeer.

1-3 uit de koppels, niet goed gegooid, maar veel ruimte voor verbetering.
Danny en John startten de eerste koppel goed maar maakten het niet af. GL3 steeds op een dubbel die DVB dan voor de neus wegkaapt. Danny’s spel is beter dan in de single, bij John zakt het ver weg.

In de tweede koppel wisselt Danny voor Erwin en die valt goed in, maar John koppelt nog steeds niet mee. Deze koppel hebben de GL’3 ers ook pijlen op de dubbels maar verzilveren ze niet. De eerste twee koppels naar Boeimeer.

Jerry enb Robby mogen nu tegen het tweede Boeimeer koppel. Het zit er deze keer veel dichter op. In de laatste leg is het het Boeimeer koppel dat de betere scores gooit, dat beslist deze partij in hun voordeel. GL3 krijgt nog één pijl op de wedstrijd, maar dat is alles. 6-1 achterstand nu.

In de laatste koppel staan weer Robby en Jerry in een laatste leg. In deze laatste leg zijn de scores van Robby goed, maar het finishen is bij Jerry. De eerste pijl op de dubbel word niet gemist en dat brengt het tweede punt op het bord voor GL3.

Van 3-1naar 6-2, niet goed maar schadebeperking op deze avond.
In de bierronde is het van GL3 zijde best goed. Er blijkt aardig wat zin een consumptie te zijn want in de eerste acht beurten word telkens één juiste triple geraakt en dat is voldoende. Het is een goede bierronde en met DVB nog op 200 punten finsht Robby op dubbel 10. Robby staat nu ook op de mr. Bierronde kaart.

Na de wedstrijd werd er nog een gezellig biertje gedronken en wat nagepraat, onder andere over de steeds maar groeiende kansen op nog een seizoen eredivisie voor beiden. Volgende week reist 2 Fast 4 You af naar de Tijd.

Café de Tijd zal volgende week ook hoogstwaarschijnlijk het toneel zijn van het eerste kampioenschap van Good Lookin’ 7 in het oprichtingsjaar kunnen de ‘mannen van Toon’ met een kampioenschap doorstoten naar de tweede divisie.
Dat is de week voor de halve finale van de beker tegen stieren en bieren

 

Statistieken (competitie en beker)

competitie: 99 punten (4,3 gemiddeld), halve finale beker (5 april uit tegen Stieren & Bieren).

John 15/23 Danny 13/21; Jerry 14/22; Erwin 11/22; Robby 3/20

56 singles; 47 koppels en 18 bierrondes

 

John