23. Veni Vidi Voetsie – GL3 (2-7)

11 april 2011

Veni Vidi  Voetsie – GL3

A. Erwin            Leo Huyskens
B. John              Mart Bink
C. Robby          René Brooymans
D. Danny          Harold Prenen
E. Jerry              Eric van de Westen

 

Daags na de open Made was het alweer tijd voor de uitwedstrijd tegen VVV. Het moest nog blijken wat de impact van de Open Made was op het spel. Als er zes punten zouden worden behaald is de eredivisie een feit voor het volgend seizoen.

 

Erwins spel was verre van op normaal niveau. Zowat alle pijlen waren niet ver weg maar vooral de dubbels wist hij niet te vinden. Leo maakte daarentegen geen fout en won overtuigend met 1-3.

John was na een 2-2 he best in de vijfde leg waarin hij af en toe een glimp van zijn recente vorm liet zien. Deze vijfde leg was wel voldoende om weer een zege aan de rij toe te voegen. 1-1 Gelijk

Robby speelde een zelfde partij als Erwin, de open made zat nog goed in de benen. René was het die hiervan optimaal profiteerde en Robby whitewashte. 0-3 2-1 voor VVV.

Danny gooide de eerste goede single. Hoewel ook Danny niet helemaal wakker was. Danny vergat in leg twee nog bijna te finishen, door op 16 ‘gewoon’ op een 20 te gooien, deze tweemaal te missen en daardoor toch nog een finish over te houden. Danny houdt verder het hoofd koel en pakt met 3-0 het gelijkmakende punt. 2-2 uit de singles.

 

Erwin en John beginnen wederom niet best aan de koppel. in no-time staat de 2-0 voor VVV op het bord. Hierna schakelt er iets en vallen de scores wel. De 0-2 word omgebogen en het lijkt nu weer op het ouderwetse spel. De koppel wordt in een mooie laatste leg zelfs nog binnengesleept. 3-2 voor.

In hun tweede koppel blijft het spel van de laatste drie legs hangen en dat is voldoende om ook deze koppel te winnen. De ban lijkt gebroken en deze koppel is dan ook een 3-0 zege. Erwin tekent in deze koppel voor alle dubbels.

Robby en Danny kunnen nu voor de winst. De scores vallen bij het tweede GL3 koppel zoals het hoorde en met Robby die telkens Danny waarschuwde bij een stand onder 200, werd er geen finish vergeten. Ook deze koppel wint met 3-0. 5-2 voor.

Jerry voor Robby maakt een goede invalbeurt tegen het eerste VVV koppel en met Danny die gewoon beleef doen waar hij al mee bezig was is het een sterk koppel. dit blijkt ook uit de meerdere 100+ scores.

Het is uiteindelijk Danny die in de vierde leg niet alleen de winst vergroot maar ook de promotie naar de eredivisie een feit maakt! 6-2 voor, nu nog voor het toetje zorgen.

 

In de bierronde wordt geen fout gemaakt, VVV staat al na een ronde op een onoverbrugbare achterstand. Deze bierronde wordt uitgegooid in 38 pijlen door John op dubbel 16. Wat een gemiddelde van 79 per beurt betekend. Het betekent ook de 7-2 overwinning,

 

Na de wedstrijd werd er nog wat gebuurt en door sommigen nog wat gedart.

Volgende week woensdag is de thuiswedstrijd tegen Catch ‘m All, waar wellicht al het kampioenschap behaald kan worden.  Er volgen daarna nog twee wedstrijden na pasen, waar waarschijnlijk voor het laatst genoten kan worden van de koppositie in de divisie.

 

Statistieken:

150 punten  (6.5 gem)– 62 gewonnen singles – 63 koppels – 17 bierrondes en 8 bonuspunten

Danny 16/18; John 15/17; Jerry 13/17; Erwin 11/17; Robby5/17; Jeroen 0/2

 

John