24. GL3 – 2 Fast 4 You (7-2)

29 maart 2012-03-30

GL3 – 2 Fast 4 You

 

A:     Jerry                      Rodrigo van Hoeckel
B:     Danny                   Jeffrey Martens
C:     Erwin                    Andy Genesse
D:     Robby                   Ed van Wijk
E:     John

In een sfeervolle ambiance in de Tijd (GL7 zou deze avond kampioen worden als er vier punten gepakt) stond de thuiswedstrijd tegen de nummer twee in de tussenstand 2 Fast 4 You op het programma. Naast GL3 en GL7 speelde ook GL5 een thuiswedstrijd in de Tijd deze keer, omdat het Hof, de vaste thuislocatie, volgeboekt was.

Deze keer eerst GL7, Toon, Cees, Ad, Leon en Niels speelden een goede, maar zenuwachtige wedstrijd. De vier punten die nodig waren voor het kampioenschap werden binnengehaald in de vier singles. Hierna was de druk van de ketel en werd de avond in stijl afgesloten en de GL7 trein walste verder over d’Ouwe Jonkies. Net als in de heenwedstrijd werd het 9-0. Van GL3 ook via deze weg nog eens van harte gefeliciteerd met het kampioenschap en succes in de tweede divisie.
John had de verplichte periodieke reservebeurt en de overige vier speelden in de basis.

Jerry startte deze avond en startte furieus. Rodrigo had niets in te brengen tegen de startend werper van GL3. Met grote stappen loopt Jerry naar 3-0.

Danny heeft het goede voorbeeld gezien en kopieert dat op zijn wedstrijd. Danny gooit erg goed en pakt de eerste twee legs en breekt Jeffrey. In de laatste leg is het wederom Danny die het beeld bepaalt. Ook met 3-0 word het tweede punt gepakt.

Erwin speelt de derde wedstrijd. Erwin gooit, mee geïnspireerd door de eerste twee, erg goed. Andy pakt nog wel de eerste leg van 2 Fast maar Erwin is de betere in het duel der captains. Erwin laat ook nog een 180 noteren. 3-1 vertegenwoordigt het spelbeeld niet helemaal, Erwin was stukken beter, maar de 3-0 voorsprong is een feit.

Robby is sluitend werper, het is geen gelijkopgaande wedstrijd maar Robby mag toch steeds in de buurt komen, hierna is het Ed die de dubbel wel vind. 0-3 en het eerste punt voor 2Fast.

Na de 9-0 afstraffing nu met 3-1 uit de singles komen, kan een hele mooie avond worden.

Jerry en Danny spelen een sterke koppel na de goede singlepartijen, bij 2 Fast word er meer en meer tegen zichzelf gegooid. Jerry’s finishes zijn met name erg sterk de eerste twee legs worden met de eerste pijl uitgegooid en in leg 3 is het de Jerry/Danny trein die verder dendert. 3-0 en nu 4-1 voor.

In de tweede koppel spelen de gebroeders. Erwin speelt een goede koppel, goed op de dubbel, maar Robby kan scorend niet bij blijven. GL3 pakt nog wel de derde leg maar het tweede punt is voor 2 Fast is binnen.

Robby wisselt voor John. John start lekker in bij zijn invalbeurt. Erwin zet de goede lijn ook verder. Het tweede koppel van 2 Fast is beter op stoom dan het eerste. Na de eerste legs gedeelt te hebben pakt 2 Fast de derde. In leg vier en vijf is GL3 echter oppermachtig. Met o.a. een 180 van John word het vijfde punt binnen gehengeld.

In de laatste koppel gaan Jerry en Danny verder alsof ze niet gestopt waren. In drie legs word met goed spel ook het tweede 2 Fast koppel van de oche gespeeld. 6-2 voor. En het belangrijkste: doelstelling 1 (handhaving in de eredivisie) van het begin van het seizoen is hiermee ook gerealiseerd! Er zijn nu genoeg punten verzameld om ook volgend jaar eredivisie te kunnen gooien!

Bierronde. De koek was nog niet op, voornamelijk Danny, Jerry en Erwin speelden een goede 1001. Het was in deze bierronde lang spannend, nadat aanvankelijk 2 Fast een kleine voorsprong had. Op het eind was het Jerry die de trekker overhaalde met zijn eerste pijl op de dubbel. Alweer de 19e bierronde van het jaar.

7 punten, waar er in de uitwedstrijd nog 0 behaald waren. Goed resultaat en een goede opwarmer voor de beker halve finale tegen Stieren en Bieren komende donderdag.

Na de wedstrijd moest natuurlijk het kampioenschap van GL7 en het lijfsbehoud van GL3 gevierd worden en dat is ook zeker gebeurd.

Na pasen moet er nog uit gespeeld bij The Flights en thuis tegen De Guust. Deze laatste is verzet naar vrijdag 27 april.

 

Statistieken (competitie en beker)

competitie: 106 punten (4,4 gemiddeld), halve finale beker

Jerry 15/23; John 15/23; Danny 14/22; Erwin 12/23; Robby 3/21

59 singles; 50 koppels en 19 bierrondes

 

Danny, John