24. GL3 – ’t Zit Erbij (8-1)

30 maart 2010
24. GL3 – t Zit Erbij
In alweer de één-na-laatste thuiswedstrijd van het seizoen kwam t Zit Erbij (ZE) naar Made. In de uitwedstrijd werd de historische 9-0 (twee legs winst) geleden, er was een goede reden voor revanche dus. In de volgende opstellingen werd er begonnen:
A: Robby A Miguel da Silva
B: Danny B: Helmut van Pelt
C: Erwin C: Erik Voeten
D: John D: Jeroen van den Hoof
E Toon (kwam niet in actie)
 
In de eerste partij kwamen twee darters aan de oche die beiden ver van hun beste niveau speelden daarmee werd het nog wel spannend maar hoogstaand was het niet. Het werd een ware loterij op de dubbels. Robby had hierbij het meeste geluk en won met 3-1 van Miguel. 1-0 voor, een luxe die de laatste weken niet veel voorgevallen is.
 
Danny en Helmut maakten er een mooier schouwspel van vooral Helmut gooide goede hoge scores. Het was Danny die echter de dubbel erg snel wist te vinden. Hij pakte hiermee de eerste leg, de tweede ging ook naar Danny en in de derde (en laatste) had Danny ook weinig pijlen nodig. GL3 al op 2-0.
 
Captain Erwin had de derde beurt, zin tegenstander was Erik. Erwin wist de eerste en tweede leg zonder veel moeite binnen te halen. Hierna schakelde Erik een tandje bij en maakte het weer gelijk. In de beslissende leg was het Erwin die de opmars van Erik wist te stuiten en ook de derde parij omzette in winst voor GL3. 3-0, ongekende luxe.
 
John was de laatste single voor GL3 en hij mocht aantreden tegen Johan (de enige ZE’er die er de vorige ontmoeting ook bij was) dit werd ook een spannende partij waarin in de eerste vier legs steeds gebroken werd. In de beslissende leg was het John die een kleine voorsprong nam en die behield. In deze leg werd ook nog eens feilloos gefinisht en daarmee begon de voorsprong nu serieuze vormen aan te nemen. 4-0!
 
Door het vierde punt is het lijfsbehoud in de eerste divisie nu echt een feit, er is nu een voorsprong van 28 punten op To The Point die vierde van onder staan!
In de koppels werd er alleen door ZE gewisseld zij speelden verder in DB-CA.
In het eerste koppel had ZE voor het eerst een kans op een punt, ze gooiden goede punten en er werd niet getreuzeld met de dubbels Robby en Danny gooien een paar punten minder en kregen daardoor weinig kans. Het eerste punt voor ZE werd met een 3-0 eindstand binnengehaald.
 
Erwin en John mochten nu tegen Jeroen/Helmut, deze parij was beter in evenwicht en werd dus ook 2-2. in de laatste bleef het gelijkopgaand en John maakte het meteen af waardoor ZE geen kans kreeg. Erwin’s scores waren met meerdere 140-ers van erg hoog niveau. 5-1, de overwinning was binnen maar de revanche nog niet compleet!
 
Erwin/John traden nu aan tegen Miguel en Erik. In deze partij namen Erwin en John de vorm van de eerse koppel mee, er werd nu geen leg afgestaan en de voorsprong was nu al vijf punten. 6-1.
 
Robby en Danny kwamen terug en het was net als in de eerste koppel wisselvallig. De eerste twee legs werden nog betrekkelijk snel uitgegooid. In de derde leg daalde het finishen beide koppels leken deze leg niet te willen winnen. Uiteindelijk werd de loterij door GL3 gewonnen en ook dit koppel verschalkte de ZE ‘AC’ met 3-0. 7-1 nu.
 
Bierronde
in de bierronde ging het aanvankelijk gelijkop. Na de eerste serie beurten was het nog ongeveer gelijk. In de volgende beurten gooiden alle Gl3’ers een tripple en Erwin weer een 140’er en hiermee was het gat geslagen. Erwin maakte de partij af met tops en de grootste overwinning van het seizoen was een feit.
 
De wraak op de 0-9 was genomen. ZE vertrok snel na de partij en werd door GL3 nog nagepraat. Volgende week is GL3 vrij, de halve finales van de beker worden gespeeld.
Met de acht behaalde punten is het ook niet meer mogelijk om tweede te worden in poule, dit wil zeggen dat beide resterende wedstrijden niets meer op het spel staat. De nipte thuisoverwinning van UZDOKVG wil ook zeggen dat zij nu weer onder GL3 staan in de ranglijst.
 

Later meer…
John