24. KAMPIOENEN! GL3 – Catch m All (8-1)

21 april 2011 De kampioenswedstrijd

GL3 – Catch ‘m All

 

A. John             Pieter de Waard
B. Jerry             Paul Rolle
C. Robby          Ron van der Vilst
D. Danny          Kim Schalk
E. Jeroen          Rick de Ligt

F. Erwin

 

´Slechts´ zeven punten scheidde GL3 van het kampioenschap. In CMA een geduchte tegenstander die GL3 afgelopen seizoen ook de baas was. Zenuwen alom ,maar dat mocht het feest niet in gevaar brengen.

 

John startte. In de eerste twee legs was er nog niet veel mis met het spel. In de derde was het echter de Pieter die goed counterde en John die geen triples meer raakte. In de vierde leg was het niet goed maar wel genoeg om te winnen. Nog zes te gaan.

Jerry gooide een goede single. Paul was nooit ver weg, maar Jerry maakt het vakkundig af in drie legs. Nog maar vijf te gaan…

Robby gooide als derde. Robby´s speelde ver beneden zijn kunnen. Ondanks dat sleepte hij de 2-2 binnen en dwong een laatste leg af. Ron startte deze goed met 140, maar zag zijn voorsprong langzaam teruglopen. In deze laatste leg was het wel Ron die de dubbel gooide en daarmee de spanning nog wat opdreef. Nog 5 punten te gaan…

Danny liet er net als Jerry geen twijfel over en haalde de punten binnen tegen Kim. Kim die sterk bezig was maar telkens net een beurt te kort kwam om rustig uit te gooien.  Nog vier puntjes!

 

Jerry en John koppelden eerste en begonnen gelijk te zenuwpezen. Na een hele snelle 0-2 achterstand. Hierdoor werden de beiden wakker geschud en pakten de laatste drie legs alsof er niet aan de hand was, Jerry showboatte nog wat met een d16/d16 finish op 84. Maar het belangrijkste nog maar drie te gaan.

Robby en Danny namen het stokje over en vooral Danny leverde een kampioenswaardig e prestatie, Robby gooide al wel beter als in de single. In vier legs was de overwinning een feit, hoewel die vandaag slechts bijzaak was. Nog maar twee te gaan.

Danny en Erwin koppelden verder, onder de steeds meer toenemende druk was het een vijfde leg die de beslissing moest gaan brengen. Op een of andere manier is het ook gelukt om deze binnen te halen, door het oog van de naald. Nog maar één punt nodig.

De vierde koppel, maar veel meer dan dat. Het kampioenschap. In drie legs word deze po binnengehaald, maar voor het zover was misten beiden meerdere beurten op de allesbeslissende dubbel. Jerry had uiteindelijk de beste stalen zenuwen en gooide uit met dubbel 2. KAMPIOENEN!!!!  Met dit punt werd het kampioenschap bezegeld. Er stond nog een bierronde op het programma. Maar daarvoor werd eerst nog even een feestje gebouwd. Toen de rust wat teruggekeerd was,was het tijd voor de bierronde.

Gooide GL3 met Jeroen voor Jerry een matige bierronde waarin mister Bierronde er nog één op zijn conto bij kon schijven en de avond in stijl afsloot met een bullfinish.

 

Na de wedstrijd werd er nog tot sluitingstijd verder genoten van het behalen van de titel.

 

13 mei moeten we nog uit tegen Good Lookin´ 5 (hof van Holland) en 20 mei de laatste thuis tegen SHARP® (Café de Tijd)

 

Iedereen die de moeite genomen heeft te komen kijken, erg bedankt voor jullie support en misschien tot de dertiende of de twintigste

 

Statistieken:

158 punten  (6.6 gem)– 65 gewonnen singles – 67 koppels – 18 bierrondes en 8 bonuspunten (A-S thuis)

Danny 17/19; John 16/18; Jerry 14/18; Erwin 11/17; Robby 5/18; Jeroen 0/2

NB: Danny stond de enige bekerwedstrijd van dit seizoen reserve en speelt in de competitie dus waarschijnlijk één wedstrijd meer.

 

John