25. De Mayse derby (2) 7-2

13 mei 2011

GL5 – GL3

 

A. Erwin           Leon Middelburg
B. John            Ronny Renne
C. Jeroen         Harry van Bilzen
D. Jerry            Pieter Burger
E. Robby          Alex van der Ven

 

Twee weken na het behalen van het kampioenschap stond de tweede Mayse derby van het seizoen op het programma. Voor GL3 stond niets dan de eer op het spel, voor GL5 was er nog een theoretiche kans op lijfsbehoud in de eerste divisie. In een vol Hof van Holland met maar liefst vier GL ploegen moest het wel een gezellig avondje worden.

 

Erwin startte aarzelend tegen een goede Leon. Het was een spannende partij waarin de eerste vier legs gedeeld werden. Leon was in leg vier nog even op weg naar een negendarter, maar dat mocht niet zijn. In de laatste leg liet Erwin nog even zien wat hij wel niet kon. 3-2 en het eerste punt voor GL3.

John speelde de tweede partij tegen Ronny. Ronny begon sterk en liet John kansloos in de eerste leg. In leg twee startte John sterk en stond deze ook niet meer af. In de derde leg was het Ronny die sterker startte, maar John die 121 uitgooide. In de vierde werd er daarna ook nog geopend met twee maal 121 en dat bezorgde het tweede punt. 2-0 voor.

Jeroen speelde zijn derde partij van het jaar. In de ze partij was duidelijk het verschil in wedstrijdritme te zien tussen Harry (die zijn eenentwintigste gooide) en Jeroen. De scorende beurten verschilden niet veel, maar Harry was stukken beter op de dubbels. 0-3. GL5 komt een puntje terug. 2-1

Jerry mocht de laatste single gooien tegen Pieter, de hoogstgeplaatste GL5’er. In een spannende partij kwam Jerry net als John van 1-1 met een erg goede finish van 150 op voorsprong om deze niet meer weg te geven. GL3 leidde 3-1 na de singles. Beide teams wisselden niet voor de koppels.

 

Erwin en John startten met twee koppels, in de koppel tegen Leon en Ronny werd er niet goed gestart. De eerste vier legs werden gedeeld. In de vijfde leg wisten Erwin en John echter het normale niveau wel te vinden en in zes beurten werd het afgemaakt. 4-1 voor.

In hun tweede koppel was het spel constanter, Gl5 pakte nog goed een leg. Maar in vier legs was het toch binnen. In beide koppels waren het de dubbels die de doorslag gaven. 5-1.

Jeroen en Jerry gooiden de volgende koppels. In de eerste koppel was het lang gelijkopgaand. In de vijfde leg werd de dubbel niet gevonden. Gl5 lukte dit wel en zij pakten de derde koppel. 5-2.

In de laatste koppel excelleerde Jerry met erg goede scores. In de vierde leg met nog 9 punten op het bord finishte Jerry in stijl met 3-d3. 6-2 voorsprong nu.

 

In de bierronde wisselden John voor Robby en had gelijk schrijfdienst. Gl5 nam aanvankelijk de kopstart, GL3 kwam echter goed terug met meerdere 100+ scores op rij om rustig naar een finish toe te werken. Hierin zette Robby voor en deed Jerry nog een keer zijn best voor de mr. bierronde titel. Met 3-d1 werd ook deze editie van de Mayse derby met een 7-2 uitslag beslecht. Tevens was het Jerry's 6e bierrondefinish. Als Danny volgende keer de dubbel niet gooit verschuift de mr. bierrondetitel.

Na de wedstrijd werd er natuurlijk nog aan de bar gehangen. En traditioneel was het Gl3 die daar ook weer het langst verbleven.

Op 20 mei rest nog de laatste thuiswedstrijd tegen SHARP® in Café de Tijd

Iedereen die de moeite genomen heeft te komen kijken, erg bedankt voor jullie support en misschien tot de twintigste: iedereen is uitgenodigd om dan te komen kijken!

 

Statistieken:

165 punten  (6.6 gem)– 68 gewonnen singles – 70 koppels – 19 bierrondes en 8 bonuspunten

John 17/19 (76%); Danny 17/19 (75%); Jerry 15/19; Erwin 12/18; Robby 5/18; Jeroen 0/3

John en Jerry zijn klaar, Danny, Erwin, Robby en Jeroen gooien de laatste wedstrijd nog een single.

 

John