25. The Flights 2 – GL3

20 april 2012

The Flights 2 – GL3

 

A:     Alex van de Beemt   Jerry
B:     Wesley van Meel       John(ny)
C:     André van Meel        Robby
D:     Mario Buijs               Danny
E:      Marja van Meel

Na een weekje vrij met pasen, was het nu tijd voor het eindsprintje in de competitie. De laatste twee speelronden die eigenlijk maar nergens meer over gaan, maar de eer is ook een goede drijfveer. De captain was op vakantie dus voor het eerst in 10 jaar mocht Danny de aanvoerdersband dragen. En ook gelijk chauffeuren.
Jerry en Alex maakten er een spetterende opening van. In de eerste vier legs word door beiden weinig tot niets gemist. In de laatste leg was het Jerry die mocht beginnen en eerst op een dubbel kwam en ook afrondde nadat ook Alex nog een paar pijlen op de dubbel had gemist. Jerry gooit tevens zijn tiende 180 van het seizoen.

John start tegen Wesley niet zo sterk, maar in de tweede lag die geen van beiden lijkt te willen winnen is het John die de dubbel uiteindelijk gooit. Maar wat wil je met een sinterklaas en een kerstman in het pand? De volgende twee legs maakt John het sterk af en Wesley raakt de 20 niet meer zo goed. 3-1. En 2-0 voor.

Robby en André spelen de derde partij, de scores zijn nog wel redelijk maar er worden veel te veel dubbels gemist in deze wedstrijd. Robby kan André niet bijhouden in de eerste twee legs, maar finisht wel. In de drie volgende legs is het andersom, Robby scoort beter, maar André gooit uit. 2-1 voor.

Danny is vierde in rij en speelt goed. Mario’s spel is volgens eigen zeggen beter dan in de voorgaande weken, maar daaraan heeft de aanvoerder geen boodschap. In vier legs is Danny te sterk voor de vierde man van de Flights

Jerry en Robby spelen een sterke koppel. Waarbij Jerry alle dubbels waar Robby hem op weg zet uitgooit. Alex en Wesley kunnen de scores net bijhouden, maar finishen niet zoals Jerry dat doet. 3-0 het resultaat.

Jerry en Robby  blijven staan en ook de tweede koppel is een prooi voor de GL3’ers. Deze pot worden er zowaar enkele pijlen op de dubbel gemist, maar het resultaat is hetzelfde. Jerry gooit ook nog maar even zijn elfde 180.

Danny en John mogen nu twee koppels. De eerste tegen Marja en André is het vooral GL3 die het ritme bepalen. Het spel kan beter, maar blijkt voldoende. Naar het einde worden de scores beter bij Danny en John die hiermee de 3-0 zege en het zesde punt binnenhalen.

In de laatste koppel moeten Danny en John aan de bak tegen Alex en Wesley. In de eerste leg is het gelijk op, maar de flights gooien goed uit. In de tweede worden er aan beide kanten dubbels gemist en de flights profiteren wederom. Danny en John komen nu enigszins in het spel, maar Flights blijft de bovenliggende partij. De derde word nog gewonnen, maar in de vierde zijn het de Leurenaars die de trekker overhalen en hun tweede punt pakken

Bierronde
Traditioneel het sterke punt van GL3, zo ook deze keer, constant een tripletje en dat blijft gedurende de hele bierronde zo. GL3 loopt langzaam weg van the Flight. Nadat John al een pijl op tops miste en achtereenvolgens Jerry en Danny misten is het Robby die zijn tweede bierronde op de lijst zet.

Het seizoen word volgende week tegen de Guust afgesloten. Deze laatste is verzet naar vrijdag 27 april.

Statistieken
competitie: 113 punten (4,5 gemiddeld)
competitie: John 14/21; Jerry 13/20; Danny 11/19; Erwin 21/11; Robby 2/20
Beker: Jerry en Danny 4/5 John 2/4 Robby 1/2 Erwin 1/4
30 wedstrijden: 63 singles; 54 koppels en 21 bierrondes

John