26. GL3 – Catch ‘m All (3-6)

19 april 2010

GL3 – Catch ‘m All

GL3 speelde voor de tweede keer dit seizoen thuis in de Ganzerik in Breda, home-from –home dus. Alle zes GL3’ers en zes van de zeven CMA’ers waren present en doordat beide teams al zeker waren van lijfsbehoud stond de gezelligheid voorop vanaf het eerste moment.

A: Toon             A: Pieter de Waard
B: Jeroen           B:Frens Hoornick
C: Danny           C: Kim Schalk
D: John             D: Ron van der Vlist
E: Erwin             E: Paul Rolle
F: Robby            F: Hans Bul

 

In de eerste single was het Toon’s laatste wedstrijd voor GL3. Pieter gooide betere scores dan Toon, maar hij finishte niet goed. Toon’s fininshes waren feilloos en het kwam dan ook aan op een vijfde leg. Deze vijfde leg toonde het zelfde beeld als de eerdere, alleen gooide Pieter nu wel uit. Het eerste punt naar CMA.

Jeroen was als tweede aan de oche, tegen Frens was vanavond weinig in te brengen, zo ook in deze single. Frens won de partij overtuigend in straight legs. 2-0 voor CMA.

Aan Danny nu het tij te keren tegen de dame van CMA, Kim. Dit was een erg hoogstaande partij. Danny kwam mede dankzij een 14-darter op een 2-0 voorsprong, Kim was hiervan niet onder de indruk en kwam terug tot 2-2. Een beslissende leg moest de winnaar brengen. Nu was het Danny die zich herpakte en het eerste GL3 punt pakte 3-2 nog wel 2-1 achter.

Aan John de schone taak om het weer gelijk te maken. John kon zijn draai helemaal niet vinden en trof in Ron een gelijkwaardige tegenstander. Ron gooide echter zijn finishes beter en ook deze partij werd over de volle vijf legs gespeeld. In deze vijfde leg ging het ook weer gelijk op maar het was Ron die de dubbel goed bleef vinden en ook deze single pakte.

 

Voor de koppels gingen voor GL3 A en B van start. CMA ging in deze partij voortvarend van start en pakte snel twee legs. In de derde leg kwamen Jeroen en Toon goed terug, dit was voor de CMA’ers het teken om in de vierde ijzersterk terug te komen en ook de eerste koppel te pakken. 4-1 voor CMA

In de tweede koppel hadden Danny en John een moeilijke start met veel afzwaaiers. CMA profiteerde en pakten de eerste leg. Hierna keerde het tij en rechtten GL3 zijn rug in de drie volgende legs werden de scores weer goed gevonden en ook afgemaakt. Het tweede punt van GL3. CMA had nog niet gewonnen 4-2.

John wisselde voor de captain, die koppelde nu verder met Danny. Erwin had aanvankelijk wat moeite om te wennen aan het tempo maar na de eerste leg kwam hij goed in zijn spel en ook deze 1-0 achterstand omgebogen in een 3-1 winst. De achterstand is nog maar één.

In het laatste koppel kwam Robby erin, hij gooide met Toon een goede partij tegen twee betere CMA’ers. CMA was vooral erg goed met de dubbels. Ook weer in deze partij. Robby en Toon pakten nog een leg maar stonden er toch ook drie af en de winst was voor CMA een feit.

Bierronde

De bierronde werd  een echte afspiegeling van de hele avond, GL3 kende een stroeve start en maakte dit naar het eind toe ver goed. CMA gooide degelijk en finishte zonder veel te missen. Een daar worden de partijen mee gewonnen, zo ook deze bierronde. 6-3 voor CMA.

 

Al met al was de eindstand een goede afspiegelingen van de krachten op deze avond. Het CMA dat de laatste weken goede resultaten liet zien won terecht van GL3 dat slechts bij vlagen liet zien wat het kan. De strijd om de vijfde plaats is nog verre van beslist. Doelen RVS en t Zit Erbij zouden beiden nog langszij kunnen komen, maar spelen later deze week pas.

 

Komende zaterdag is de vierde Good Lookin’ ranking in het Hof van Holland in Made. Hier kan Erwin zijn vierde plaats in de tussenstand verdedigen en de anderen proberen wat plaatsen te stijgen. Vanaf woensdag staan dan voor iedereen negen weken in het teken van Frater Cup.

 

Alle tegenstanders bedankt voor de gezellige avonden en voor sommigen tot volgend jaar! Iedereen een goede zomer toegewenst.

 

John