26. GL3 – de Guust 1 (4-5)

27 april 2012

GL3 – de Guust 1

A:     Robby            Dennis van Gageldonk
B:     Erwin             Edwin Jongeneelen
C:     Jerry              Erik van Elteren
D:     Danny            Jannus Deijkers
E:     John

De laatste wedstrijd van een geslaagd seizoen, de huldiging van GL7 en een verrassingsfeestje voor Erwin die 10 jaar captain is. Alle ingrediënten voor een leuke afsluiter tegen de Guust. De Guust had veel toeschouwers meegenomen en die waren ook in voor een leuk feestje want ook de Guust was al even zeker van lijfsbehoud voor het volgende seizoen.
Jerry en John moesten voorafgaand aan de wedstrijd nog even bepalen wie de laatste reservebeurt zou moeten invullen. Met 1 leg tac-tics kwam na een spannende leg Jerry uit de bus nadat John één beurt op 12 miste voor de winst. Voor het eerst werd er gegooid op het podium, een geslaagd experiment, volgend seizoen alle wedstrijden zo mogelijk op dat bord.
Robby en Dennis waren de startend werpers. Het werd een spanende gelijk opgaande partij waarin aanvankelijk veel dubbels gemist werden, maar het na vier legs het nog gelijk stond. In de laatste leg maakte Dennis echter geen fout en pakte de beslissende leg. 0-1

Hierna volgde het duel der captains. Erwin gooide goed, goede scores en dito finishes. het sterke spel van de GL3 captain kon Edwin niet volgen het werd dan ook een duidelijke 3-0. 1-1 gelijk

Jerry en Erik, de hoogst geplaatste van de Guust maken er in de derde single een waar spektakelstuk van. In de eerste twee legs gunnen ze beiden elkaar niets. Vele triples worde gegooid als opmaat naar een schitterende leg van Erik, die in 14 uitgooit. In de vierde leg is het Jerry’s beurt om te starten en die staat na negen pijlen op een finish, maar krijgt de dubbel er niet in. Erik is niet ver weg en mist niet. 3-1, 1-2 tussenstand.

Danny en Jannus sluiten de singles af. Danny moet even op gang komen maar is vervolgens niet meer tegen te houden door Jannus. Na 1-0 en 2-0 komt Jannus nog terug tot 2-1, maar daarna maakt Danny het af. 3-1 en 2-2 wederom gelijk.

Erwin en Robby starten met koppelen. In drie legs laten de Leurenaars de gebroeders kansloos. Goede prestatie van Erik en Dennis. In no-time 3-0.

Jerry en komen nu aan het bord. Het is een goede partij. Na vier legs is het gelijk en vooral Erik weet de triple goed te vinden met als hoogtepunt twee maal 180 in de eerste leg. In de vijfde leg zijn de scores bij de Guust. Beide tegenstanders missen op 36 waarna ‘de Piranha’s’ deze leg en de partij stelen met een schitterende 113 finish van Jerry.

Danny en Jerry blijven staan en de tweede koppel is wederom spannend en close. Deze keer word de vijfde leg wederom beslissend. De GL3’ers hebben die beslissende leg van de vorige parij nog vers in het geheugen, maar komen wederom achter en nu falen de gasten niet. 2-3 en wederom een achterstand. 4-3

Robby en Erwin komen terug. In deze partij is niets te zien van de eerste koppel. De paar biertjes tussendoor werken goed. Erwin gooit goede scores, het zijn toch de finishes van Robby die de aandacht trekken. De laatste twee legs worden 70 en 64 uitgegooid met twee pijlen – met de tegenstander op een finish.

Bierronde
Traditioneel het sterke punt van GL3, dat is deze keer echter niet. John valt nog in voor Jerry. De overall scores zijn niet hoog genoeg om de Guust met een wederom goed scorende Erik te stoppen. Het laatste biertje van het seizoen gaat naar de mannen van het frituur.

Het bleef nog lang onrustig in de Tijd. Door deze laatste vier punten is Good Lookin' 3 nu de beste ploeg van Made. De Daltons hebben welliswaar een gelijk aantal punten, het onderling resultaat is voor GL3 'stukken' beter (10-8).

Dat was het dan, in september weer in de pen, nu zomerstop. GL3 gooit de eerste weken nog de Tijdcup. allen zullen op woensdag uitkomen in de volgende teams:

De Laatste: Erwin en Robby
De Piranha’s: Danny en Jerry
LEO: John, Chantal en Kees
Statistieken
competitie: 117 punten (4,50 gemiddeld)
Jerry 17/26; John 16/25; Danny 16/25; Erwin 13/25; Robby 3/23
31 wedstrijden: 65 singles; 56 koppels en 21 bierrondes

John