3. Fisherman Friends (5-4)

30 september 2010

GL3 BDV Fisherman Friends

A: Jerry              A André Visser
B: Danny            B: Harold Wichhard
C: Erwin              C: Heni Bosma
D: Robby            D: Corné van Vucht
E: John               E: Alex Hopstaken

 

Na de eerste twee overwinningen kwamen de Fisherman Friends (FF) uit Breda op bezoek in Made. John was deze avond reserve en Jeroen ook deze keer nog verhinderd. GL3 speelde dus met dezelfde opstelling als tegen de Flights en de Schoen.

 

Jerry opende het bal tegen de captain van de FF’s het werd een erg goede pot lekker gelijkopgaand met goede scores Jerry brak de eerste leg André al met een goede 87 finish, en ook de tweede was voor Jerry, De derde leg was voor André maar in de vierde maakte Jerry het vakkundig af en pakte zijn tweede wedstrijd.

Danny kon na dit goede voorbeeld natuurlijk niet achterblijven en dat gebeurde dan ook niet. De man van 100% ging als een raket uit de startblokken en kwam snel 2-0 voor. Net als Jerry liet hij ook de derde aan de tegestander, om daarna goed terug te komen in de vierde en ook zijn derde wedstrijd te winnen. Danny blijft hiermee de man van 100% 2-0 voor GL3

Na al dit goede voorbeeld was het de beurt aan de captain. Erwin startte goed, hij trof echter in Henri een man in extreem goede vorm. Erwin had geen schijn van kans. Henri rondde het geheel in drie legs af waarbij hij in de derde in 12 had kunnen finishen. Dat gebeurde niet maar bij finishte toch al voor Erwin op een dubbel was. FF’s een punt terug

Robby en Corné haalden geen van beiden hun niveau, na het spektakel van hiervoor was het een beetje aanpassen, het was op een andere manier erg spannend. Robby pakte de Eerste leg met dubbel 12 waarna Corné een versnelling bijschroefde. In de volgende legs hadden beiden kansen om legs te pakken maar moest Robby toch het onderspit delven. 3-1 verlies. Het stond 2-2.

 

Voor de koppels wisselde de FF’s AC, BD GL3 doet niet aan wisselen en dus nu ook niet.

Jerry/Danny mochten aantreden tegen de FF’s in vorm. Met de vorm van J/D was ook niets mis. Na de eerste vier legs gedeeld te hebben waren het de FF’s die in de vijfde de scores beter bleven gooien en er dan ook met de winst vandoor gingen. Danny miste bij een 1-1 tussenstand nog de d16 voor een 152 finish. De FF’s op voorsprong. 3-2

De gebroeders De Laat mochten nu laten zien dat zij beter konden dan J/D en in een bijzonder goede partij lieten zij dit ook. Het FF koppel was zijn magie een beetje kwijt maar dat nam de glans van de prestatie van Erwin en Robby niet weg. het was na zes partijen gewoon weer gelijk 3-3.

Robby wisselde voor John en die koppelde een partij met Erwin. John kwam ontzettend goed uit de startblokken, met 100 – 180, deze eerste leg was dan ook geen probeem meer voor het GL3 duo. De volgende legs zakte Johns niveau een beetje naar normaal en de invalbeurt was goed te noemen. Het tweede FF koppel werd ook met 3-1 verslagen .4-3 nu voor GL3, nog één punt nodig.

J/D kwam terug, en ook zij hadden geen grote poblemen met het tweede koppel. Jerry en Danny wonnen ook hun tweede koppel met 3-1, de overwinning was nu binnen en kon nog bekroond worden met een goede bierronde. 5-3 voor GL3.

In de bierronde was het ondanks de goede voornemens toch vooral FF wat de klok sloeg, alle FF’ers gooiden minstens allemaal 2 maal een 100(+) score en het verloop laat zich dan raden. Met alle goede finishes van deze avond sloot FF het in stijl af en pakte de bierronde met GL3 nog niet op een finish.

 

Een uitslag om als GL3 tevreden op terug te kunnen kijken. Er werd door de liefhebbers (iedereen dus) nog nagepraat aan de bar en om nog een biertje uit te delen De eerstvolgende wedstrijd is maandag tegen de UZDOKVG Twee uit Etten. Een van de twee oude bekenden van vorig seizoen. De week erop is er niets gepland omdat we al niet meer meebekeren. Op 21 oktober is de eerstvolgend e thuiswedstrijd tegen Scooby’s Bullls

 

John