3. GL3 – Stieren en Bieren (2-7)

23 september 2011

GL3 – Stieren en Bieren

A: Erwin             Wilco Adriaansen
B: Jerry              Tijs van Es
C: Danny            Jack Mathijssen
D: Robby            Juriaan Keuvelaar
E: John               Guideon de Grauw

Na een ongelofelijke 13 punten uit twee duels stond in de derde competitieweek dan de eerste van de top-3 van het afgelopen seizoen tegenover GL3: Stieren en Bieren. Jerry en John bepaalden dat Jerry nu zou starten en John tegen JOT en toen kon er geloot worden.

 

Singles:
Erwin had twee beurten gegooid en toen al stond Wilco op een goede finish (60) die gooide de potentiele 11-darter niet meteen uit, maar het drukte wel een stempel op de openingspartij. Toen Erwin goed en wel van de schrik bekomen was stond er namelijk al 0-3 op het bord. 0-1 achter

Jerry startte furieus en stond in no-time 2-0 voor. In de derde leg miste Jerry een aantal pijlen op verschillende dubbels en dit betekende een keerpunt in de wedstrijd. Bij 2-2 leek het erop dat het game over was, maar Jerry knokte zich goed terug en had de botte pech dat zijn pijl voor de wedstrijd uit dubbel 8 viel. Tijs maakte het hierna koel af en verdubbelde de voorsprong.

Danny start goed en is ook hard op weg naar het eerste GL3-punt van de avond, het is bij Danny –Jack ook de derde leg die het keerpunt in de partij is. Danny gooit net wat mindere scores en Jack iets betere en ook Jack maakt een goede comeback en wint 3-2. 0-3 de achterstand.

Robby komt vrij snel met 2-0 achter. In de derde leg weet hij zijn vorm weer te vinden en komt met een goede finish terug tot 2-1. In de vierde leg is het Juruaan die zijn spel verbetert en Robby delft ook het onderspit. 0-4 uit de singles. Er had veel meer ingezeten. Jerry en Danny kregen hadden meer verdiend dan ze kregen.

 

Koppels:

Erwin en Jerry gooien hun eerste koppel een goed potje darts. Het is echter een avondje dartsles met de nadruk op finishen. Zonder slecht te gooien word het tweetal op effectiviteit afgetroefd 5-0 voor S&B

Danny en Robby starten de koppel lekker, Robby schudt Danny wakker en met goede scores en dito finishes zijn ze het S&B koppel met 3-0 de baas.

Robby wisselt met John en die heeft wat opstartproblemen. Danny gaat verder waar hij mee bezig was , maar dit S&B koppel staat ook weer goed te finishen. Wederom een 3-0 voor S&B.

Erwin en Jerry keren terug aan de oche. Dit is de koppel van de gemiste kansen. GL3 heeft pijlen op 1-1 en 2-2 maar de kansen worden niet benut. S&B benut de kansen wel en pakken ook hun zevende punt.

 

In de bierronde is het lang een gelijke strijd. Beide ploegen hebben afwisselend goede en slechte beurten. Erwin neemt ditmaal de honneurs waar en int het gratis biertje met een mooie 80 finish. 7-2 de eindstand.

Zowel Erwin, Jerry, Danny als John hebben nu dit seizoen één bierronde gefinisht.

Na een gezellig avondje is GL3 er toch wel achter dat echt eredivisie darten beslist wordt op de dubbels. We hadden wel wat kansen, maar een 2-0 voorsprong bleek tot tweemaal toe niet genoeg te zijn voor de overwinning. Het is tevens de grootste nederlaag voor GL3 in anderhalf seizoen (0-9: Zit Erbij – uit) die dateerde alweer van december 2009

 

Na de wedstrijd werd er nog wat gegooid door de liefhebbers en nagepraat over de wedstrijd onder het genot van het gewonnen biertje. GL3 zat als gebruikelijk nog tot in de kleine uurtjes aan de bar.

Maandag is er alweer de uitwedstrijd tegen JOT in Catch 22 in Breda. Op 6 oktober is de volgende wedstrijd in Café de Tijd tegen de Halve Maan.

Er is deze week geloot voor de beker. Bij de laatste 32 speelt GL3 uit tegen Jan Steen 2 in Zevenbergen.

Last but not least: Toon en (Dalton)Denny bedankt voor het komen kijken!

 

Statistieken (competitie en beker)

John 3/3; Jerry 3/4; Erwin 2/3; Danny 1/3; Robby 0/3

negen singles; zeven koppels en drie bierrondes

 

John